Fotó: egrivizilabda.hu

Háromgólos győzelmet aratott, és ezzel egy meccsel lerendezte a Fradi elleni elődöntőt a ZF-Eger férfi csapata.

A nagy többség természetesen hazai győzelemért szorított, és a kezdésre jó sok néző verődött össze az egyébként is sok nagy csatát megélt létesítménybe. Érkeztek a körcsarnokból is a drukkerek, naná! Az Egri Vízilabda Klub és az Eger SBS Eszterházy NB I-es kézilabdásai közös akciójának keretén belül ugyanis kedvezményesen tekinthették meg egymás mérkőzéseit a szimpatizánsok. Egy cél pedig szombat este már teljesítve volt, a kézisek 25-22-re legyőzték megyei riválisukat, a Gyöngyöst.

A két sportág két egri csapatának kemény magja pedig szép számban állt össze egymás mellett, a lelátó egyik fele csak úgy virított a sárga színtől. Ami aztán már az összecsapás menetét illeti, kicsit hasonló érzésünk lehetett, mint nem is olyan régen a Partizan Beograd elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

Fotó: egrivizilabda.hu

Elég nehézkesen indult el a hazaiak támadószekciója, a zöld-fehérek vezetőgólja után legalábbis csak a hatodik perc végén sikerült egyenlíteni. Nem sokkal később egy régi sárga-kék közönség kedvenc, Nyéki Balázs elevenítette fel legszebb egri napjait, más kérdés, hogy emberelőnyös megoldása után ezúttal nem következett akkora ováció, mint a régi szép időkben.

Ezzel le is zárhattuk az első negyedet, illetve azzal még, hogy változtatni kell, mert ennél többre lesz szükség a Fradi legyőzéséhez, vagyis a bajnoki finálé kiharcolásához. Érkezett is a várt változás a következő felvonásban, hiszen először Milos Csuk egyenlített, majd emberfórból Hárai Balázs először juttatta vezetéshez együttesét (3-2).

A nagy vízicsata persze ezzel együtt sem veszített intenzitásából, pezsgő, kemény meccset vívtak egymással a felek. Mindezt bizonyítja is, hogy a félidőig hátralévő időben még született egy-egy gól, és mivel Nyéki Balázs második találatára Kovács Gergő egy teljesen jogosan megítélt ötméteressel válaszolt, féltávnál egy maradt a különbség, ide.

Az izgalmas “végjátékért” és mestermérlegért klikk az egrivizilabda.hu portálra.

Szerző: Fenyves Balázs/egrivizilabda.hu