Fotó: Keller Richárd
2015-ös megnyitása óta több mint ötven alkalommal jelentette fel – eredménytelenül – egy egri férfi a Brancs Kávé- és Borkertet, melynek tulajdonosait Koklács Katát és Tóth Adélt, valamint vendégeiket folyamatosan fenyegette, zaklatta. Az egri önkormányzat egy három pontos kompromisszumos javaslatot várt a tulajdonosoktól, de ők úgy döntöttek, hogy bezárják az Egernek újabb országos hírnevet szerző, kultikus helyet. Ettől függetlenül Kata és Adél tele van újabb tervekkel, hogyan színesítse és  “brancsosítsa” Egert.

2015. június 20-ai megnyitása óta folyamatos durva szóbeli és tettleges atrocitások érték a Brancs Kávé- és Borkert két tulajdonosát, Koklács Katát és Tóth Adélt, valamint vendégeit. Hírportálunknak exkluzív interjúban elmondták: egyik szomszédjuk életcéljává tűzte ki, hogy – nem válogatva az eszközök között – bezárassa ezt az egyedülálló közösségi- és találkozó helyet, mely csak kiváló értékeléseket és magas pontszámokat kapott. 

Fotó: brancseger.hu

Az egyszemélyes dzsihádot folytató férfi több mint ötvenszer jelentette fel Katát és Adélt, de mivel a rendőrség egyetlen alkalommal sem vett fel jegyzőkönyvet (azaz nem észlelt szabálysértést), durvább eszközökhöz folyamodott.  

Kata és Adél elmondása szerint minimum 18 alkalommal szúrta ki autógumijukat a “kedves szomszéd”, és előfordult olyan eset is, hogy zárás után megvárta őket, és autójának motorját fenyegetően bőgette. A férfi gyakran sértegette és fenyegette nemcsak a tulajdonosokat, de a Brancs vendégeit is, “keresetlen” szavakat átkiabálva a szomszédból. 

Bosszúból még “lejárató” cikket is íratott, melyben alaptalanul azt állította, hogy a Brancs egy külvárosi kocsma szintjén üzemel, nemcsak az ott lakók pihenésére tekintettel nem lévő állapotot hoztak létre, hanem törvényt is sértenek. A vádjai azonban erősen túlzónak bizonyultak, ráadásul egyáltalán nem álltak meg, mert a rendőrség csak akkor ment ki a helyszínre, ha a férfi kihívta őket, de eljárás, intézkedés azonban sohasem történt, mert nem volt miért.

Az egri önkormányzat a közelmúltban három pontos kompromisszumos javaslatot várt Katától és Adéltól, akik végül úgy döntöttek, hogy bezárnak.

Így kárörvendett és mondott köszönetet az egri önkormányzatnak facebook-bejegyzésében a Brancs ellen egyszemélyes dzsihádot folytató férfi, amikor Kata és Adél a hely búcsúbuliját bejelentette /Forrás: Facebook 

A javaslatban az alábbiaknak kellett volna szerepelnie:

– a Brancs terasza (Gárdonyi kert) ezentúl ne üzemeljen

– a hely csak este 9-ig maradjon nyitva

– A Brancs Kávé- és Borkertben ne árusítsanak bort

A sors iróniája, hogy pont akkor kellett bezárnia az országosan és határon túl is népszerű, és Egernek még több hírnevet hozó Brancsnak, amikor Kata és Adél kiteljesíthette volna a hely küldetését még több színes programmal, és újabb magas színvonalú szolgáltatással, egy reggelizővel.

Tekintsd meg Katával és Adéllal készített búcsúinterjúnkat (a cikk a videó után folytatódik), melyben őszintén elmondják véleményüket a Brancs bezárásával kapcsolatban:    

 

A Brancs Kávé- és Borkert pontosan 651 napig volt nyitva, ezalatt 65 borkostolót tartottak, 39 zenei programnak, valamint számos kiállításnak, könyvbemutatónak, közösségi vásárnak, kutya-terápiás foglalkozásnak és borvacsorának adott helyet. A Brancs együttműködött – mások mellett – a Fúzióval, a Macokkal, a Különjárattal, a Zuzmóval és a Zöld Pecséttel. 

Kata és Adél persze nem adja fel: áprilisban sétáló-kóstoló lesz Egerben, a Fúzióval Csillagtúrát tartanak, és tervezik, hogy egy új helyet nyitnak a városban.

Sok sikert kívánunk nekik további különleges és magas színvonalú ötleteik megvalósításához!