Már hónapok óta “tesztelhették” az egriek az új, 8 pályás rekortán futópályát, de kedden végre megtörtént a hivatalos átadás is. 

Korábban már többször írtunk arról, hogy egy 350 millió forintos beruházás részeként 8 pályás rekortán futópálya épül a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban a szintén felújított center pálya körül, amely új, 600 lux fényerejű világításával nemzetközi atlétikai versenyek megrendezésére is alkalmas lesz.

A fejlesztés 2016 júliusában kezdődött: a régi salakos futópályát, valamint a környező fákat eltávolították, és az új, kibővített nyomvonalú 8 pályás, “betonból” és műanyagból álló, fűthető rekortán pálya 2016 őszére elkészült.

A 2016 november végére ígért átadás azonban mégis elmaradt, mert egyrészt az időjárás közbeszólt, így a futópálya vonalait már nem tudták felfesteni, másrészt a Magyar Atlétikai Szövetség elnöksége ketté választotta a centerpálya és dobópálya beruházását.

A pályát végül a hobbifutók számára idén júliusban megnyitották, és végre kedden, azaz ma megtörtént az ünnepélyes átadás is. 

Lelkes, sportos diákok avatták fel a nemzetközi atlétikai versenyek megrendezésére is alkalmas futópályát

Habis László polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: ez a futópálya minden korosztály számára nyitva áll, egyszerre fogja szolgálni a szabadidős sport híveit és az utánpótlásnevelést. 

Nyitrai Zsolt, fideszes országgyűlési képviselő arról beszélt: szép példája az összefogásnak az, ami Egerben létrejött: a Magyar Atlétikai Szövetség, a Magyar Labdarúgó Szövetség és az egri önkormányzat együttműködésével határidő előtt készült el a sportlétesítmény, amiért köszönet illeti a részvevőket és az ügy összes támogatóját.

A képviselő kijelentette: a kormány úgy döntött, hogy 2,3 milliárd forinttal támogatja az egri stadion felújítását, így labdarúgóinknak lehetőségük nyílik arra, hogy korszerű körülmények között készüljenek, s bajnoki meccseik lejátszásához ne kelljen elhagyniuk a régiót, hanem valóban hazai pályán biztassák őket az egri szurkolók.

A nyolc pályás, “betonból” és műanyagból álló, fűthető rekortán pálya 250 millió forintból épült meg,  a költségeket a Magyar Atlétikai Szövetség állta.

Tekintsd meg fotógalériánkat az eseményről: