Fotó: Keller Richárd
Pénteken ünnepélyesen megnyitja kapuit Csernus Imre Depresso Kávéháza Egerben – tudta meg hírportálunk.    

Korábban már beszámoltunk arról, hogy újra kávéházat nyit Egerben Csernus Imre, a híres pszichiáter és üzletember. 

Még február végén kezdték felújítani az egykori ún. „Najmajer ház”-ban lévő ingatlant az Érsek utca és a Dobó tér sarkán, melybe Csernus Imre egy különleges hangulatú kávéházat és éttermet álmodott meg Depresso néven. A depressziót és az eszpresszót házasító név egyébként Csernus doki kézműves kávékeverékét jelöli.

Fotó: a Depresso Facebook oldala

Legfrissebb információink szerint a kávéház elkészült, és szeptember 29-én, péntek este megnyitja kapuit.

Csernus doki korábbi üzleti sikereit elemezve borítékolható, hogy az új kávéház különleges és népszerű, üde színfoltja lesz Egernek, amely a tervek szerint egy országos hálózat kiépítésének első állomása.

Az átalakításról készült fotókat a DEPRESSO Facebook oldalán nézheted meg. 

Csernus Imre gondolatai a DEPRESSO-ról: 

“A DEPRESSO vissza kíván nyúlni a gyökerekig, a kávé eredetéig. Ismerjük és különbséget tudunk tenni, a kávé növény számtalan alfaja között. Tudjuk, hogy melyik termőhely milyen adottságokkal bír, és melyik keverék milyen készítési eljárással nyújtja a tökéletes élvezetet. 2014-ben hoztuk létre a DEPRESSO kávé-családot, most pedig új kávéházunkat avatjuk az egri Dobó téren, az egykori ún. „Najmajer ház”-ban, amely a város egyik jelentős, részben az 1770-es évekből származó késő barokk műemlék épülete.

A felújítás során törekedtünk arra, hogy a belső tereket és a falfestés egy részét műemlékvédelmi szempontok szerint tárjuk fel és őrizzük meg a látogatóknak is. Az átalakítási munkákat a TheStylePolice végezte el.”

Hírportálunk fotóriportban számol be a megnyitóról.