Fotó: TvEger

Egyéves késéssel ugyan, de hivatalosan szeptemberben lehet majd birtokba venni a Szentmarjay Tibor Városi Stadion rekortán futópályáját. Ma azonban “tesztüzemmódban” megnyitották a pályát a hobbifutók előtt.

Korábban már megírtuk, hogy 350 millió forintos beruházás részeként megújul a Szentmarjay stadion, azaz 8 pályás rekortán futópálya épül, amely nemzetközi atlétikai versenyek megrendezésére is alkalmas lesz, és a centerpályát is felújítják MLSZ szabvány szerint, mely új, fűthető gyepszőnyeget és 250-300 lux fényerejű világítást kap.

A beruházás szépen haladt egészen 2016 őszéig: a centerpálya új vízelvezetést, fűtéshez szükséges elemeket, gyepszőnyeget és világítást kapott, a régi salakos futópályát és a környező fákat eltávolították, és új, kibővített nyomvonalú 8 pályás, “betonból” és műanyagból álló rekortán pályát alakítottak ki.

Fotó: Keller Richárd

A 2016 november végére ígért átadás azonban elmaradt, mert egyrészt az időjárás közbeszólt, így a futópálya vonalait már nem tudták felfesteni, ahhoz ugyanis tartósan meleg időjárásra van szükség. Másrészt a Magyar Atlétikai Szövetség elnöksége ketté választotta a centerpálya és dobópálya beruházását.

A jó hír az, hogy ma tesztüzemmódban megnyitották a pályát a hobbifutók előtt, és egyéves késéssel ugyan, de hivatalosan szeptemberben birtokba vehetjük majd a Szentmarjay Tibor Városi Stadion rekortán futópályáját.

Tekintsd meg a TvEger riportját az eseményről ITT