Megszállták a munkagépek a “néhai” Bárány uszoda területét – Fotók

Fotó, Kiemelt, Sport
Fotó: Keller Richárd
A napokban végre elkezdődött az egri Nemzeti Úszó- és Vízilabda Központ (leánykori nevén Bárány uszoda) fejlesztésének második üteme.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy késik az egri Bárány uszoda fejlesztésének második üteme, mert finanszírozási nézeteltérés támadt az egri önkormányzat és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (pontosabban Seszták Miklós miniszter) között.

A fejlesztés első üteme tavaly májusban fejeződött be, melynek során elkészült egy mozgatható végfallal rendelkező versenymedence is.

Fotó: Keller Richárd

Az első ütem befejezése után azonban csaknem egy évnek kellett eltelnie, hogy történjen valami, végül Habis László polgármester a március 31-ei közgyűlésen bejelentette: a kormányzat segítséget nyújt, és biztosítja a város számára a mintegy 420 millió forint összegű önerőt a második és harmadik ütemhez, így folytatódhat végre a beruházás.

Hírportálunk a múlt héten erőteljes földmunkák nyomait fedezte fel, majd hétfőn több munkagépet (egy markolót és egy speciális fúrógépet) is lencsevégre kapott a helyszínen.

Fotó: Keller Richárd

 

Fotó: Keller Richárd

 

A második ütem célja, hogy a kiszolgáló épület szerkezetkész állapotban megépüljön. A medencetér köré az elbontott életveszélyes épületek helyére korszerű többfunkciós épület kerül. A második TAO önrészének 100 százaléka rendelkezésre áll, a szükséges önerőt az MVP program biztosítja 131 millió forint összegben.

Fotó: Keller Richárd

A Bárány uszoda (új nevén: Nemzeti Úszó- és Vízilabda Központ) rekonstrukcióját 2018. június 30-ig be kell fejezni, ezért a második és harmadik ütem kivitelezése összecsúszik.

 

AJÁNLJUK MÉG

Ilyen lesz az új egri uszoda – Látványtervek

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?