Zavar az Erőben: ezért késik az egri uszoda fejlesztése

Kiemelt
Fotó: Keller Richárd
A munkagépek pihennek, csak a sportolók dolgoznak a befejezetlen uszodában  /Fotó: Keller Richárd
Másként gondolja a minisztérium és az egri önkormányzat az uszoda második és harmadik fejlesztési ütemének megvalósítását.

A kormány tavaly áprilisban állapodott meg arról az egri önkormányzattal, hogy a Nemzeti Úszó és Vízilabda Központ előkészítéséért a nemzeti fejlesztési miniszter felel. A határidőt nem sikerült teljesítenie a minisztériumnak annak ellenére, hogy a februári kormányhatározat 1,6 milliárdos forráskeretet határozott meg a következő fejlesztési ütemre.

A város TAO-s pályázati konstrukcióban szeretné folytatni, míg a miniszter nem ezt a változatot támogatja. A TAO-s konstrukció továbbra is napirenden van, amit a sport államtitkárság is támogat.

Fotó: Keller Richárd
Hátra van még a fejlesztés harmadik és negyedik üteme /Fotó: Keller Richárd

“Azon dolgozunk, hogy az uszoda fejlesztésének második és harmadik üteme is megvalósuljon, azonban a minisztérium másként látja a megvalósítást Budapestről, mint azok akik itt élnek”

– fogalmazott Habis László, polgármester a legutóbbi közmeghallgatáson. Kifejtette: hisz abban, hogy a fejlesztést Eger tarthatja kézben, és a a TAO-s keretből több százmilliós támogatást nyernek, melyből felépül az uszoda többi épülete és parkolója, valamint elkészülhet az energetikai “zöld” beruházás is.

(tveger.hu)

AJÁNLJUK MÉG

Még el sem készült, át sem adták, mégis használják az új egri uszodát – fotók

 

Ilyen lesz az új egri uszoda – Látványtervek

Vélemény, hozzászólás?