Fotó: Keller Richárd
Sikeres adománygyűjtésének köszönhetően babaöblöket és kékfény-ruhákat adományozott a Babás-mamás csevegő csoport Eger az egri kórháznak.

Bőkezű adomány érkezett ma a Markhot Ferenc Kórház Szülészeti-Nőgyógyászati osztályára: a Babás-mamás csevegő csoport 11 darab babaöbölt (speciális ágy a kismamák ágya mellé) ajándékoztak a kórháznak. További két adomány magánszemélytől és más csoport jóvoltából érkezett a babák és kismamák részére. A közösségi oldalon szerveződött adományozási akció keretében kékfény ruhákat is vásároltak az újszülött osztálynak.

Fotó: Keller Richárd

Márkly Dóra, a Babás-mamás csevegő csoport Eger tagja, a gyűjtés kezdeményezője hírportálunknak elmondta: nagyon megörültek, amikor jóval nagyobb adomány gyűlt össze mint amire számítottak, ezért nemcsak babaöblöket tudtak venni az egri kórháznak, hanem kékfény-ruhákat is. Január 20-a óta tartott a gyűjtés, melyhez – a csoport lelkes tagjainak köszönhetően – Angliából és az Egyesült Államokból is csatlakoztak adományozók – árulta el.

A Babás-mamás csevegő csoport Eger köszönetet mond a segítségért Magda Evelinnek, Hanyiné Kobolák Dórának a kékfény szettek beszerzéséért és egy nagyobb összegű adomány felajánláséért, valamint a Lilibel Kft-nek és Mészáros Fanninak, aki beszerzési áron adta a babaöblöket.

Fotó: Keller Richárd 

 

AJÁNLJUK MÉG

Babaöbölt adományozott egy házaspár az egri szülészeti-nőgyógyászati osztálynak