Második alkalommal adott otthont a Belügyminisztérium Országos Terepfutó Bajnokságának a Heves vármegyei Felsőtárkány. Az április 20-i országos bajnokságot a Magyar Rendészeti Sportszövetség, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közösen rendezte meg a Bükk-hegység lábánál található Felsőtárkányi-tó partján. A katasztrófavédelem csapatai közül a hazai pálya előnyeit élvező hevesiek teljesítettek a legjobban.

A versenyt a Magyar Atlétikai Szövetség szabályai szerint bonyolították le, az ország minden tájáról, negyvenegy szervezettől mintegy négyszázötven sportoló érkezett. Az esemény kezdetén, a Himnusz után Plachi Péter tűzoltó ezredes, a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese köszöntötte a sportolókat, akik egyperces néma főhajtással emlékeztek a közelmúltban elhunyt Zsinka András nyugalmazott rendőr altábornagy, személyügyi helyettes államtitkárra és Mester Zsolt tűzoltó századosra, a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt főelőadójára.

Ezt követően Szántósi Rafael, Felsőtárkány polgármestere üdvözölte a versenyzőket, majd Menczel Gusztáv, a Belügyminisztérium személyügyi helyettes államtitkárságának főtanácsadója balesetmentes versenyzést kívánva megnyitotta a rendezvényt.

Csabai András tűzoltó alezredes végvári hajdúkapitánynak öltözve szólította rajthoz a versenyzőket, akiket Mérai Péter tű. alezredes, a verseny főszervezője dudaszóval indított el.

A bajnokságra a Belügyminisztériumban és belügyi szerveknél dolgozók, valamint a BM oktatási intézményeiben tanulók vettek részt, a futók különböző korcsoportokban két, három, négy és hat kilométeres távon indultak. A tavalyi évhez hasonlóan négy útvonalat jelöltek ki a szervezők, a futók útját vízátfolyások és kidőlt fák is akadályozták.

Az eredményhirdetésen a katasztrófavédelem díjait Ördög István tűzoltó ezredes, a BM OKF Humánszolgálat Oktatási Főosztály és Katasztrófavédelmi Vizsgaközpontjának főosztályvezetője és Plachi Péter tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes adta át a versenyzőknek. 

Legeredményesebb katasztrófavédelmi csapatnak a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata bizonyult. 

Akik pedig segíteni szerettek volna, azok vért is adhattak a rendezvényen, közel negyven önkéntes segített a vérellátásban. 

A versenyeredmények ITT megtekinthetőek.

Fotó: Szőke Péter BM OKF, Heves VMKI

Galéria megtekintése: (kattintás egy képre)

Heves Vármegyei Katasztrófavédelem