babaobol_adomany

AJÁNLJUK MÉG EBBEN A TÉMÁBAN

Még komfortosabbá tette a Hemedisz az új gyermekosztályt

 

Speciális babaágyat, úgynevezett babaöbölt ajándékozott Inhaizer Angéla és  férje Inhaizer Hubert Nimród a Markhot Ferenc Kórház Szülészeti-Nőgyógyászati osztályának. Az anyuka novemberben szülte meg a kórházban első gyermekét, s a korábban kapott babaöböl  jó szolgálatot tett.

A nehéz szülés után kényelmesen együtt tudott lenni  újszülött babájával az anyuka, mivel nem kellett felkelnie és  élvezhették egymás közelségét. A pozitív tapasztalat nyomán döntött úgy a házaspár, hogy vesznek egy ilyen ágyat a  kórháznak.

A Baba-barát címmel rendelkező Markhot Ferenc Kórház szülészetén így már két speciális babaágy segíti a csecsemő és anyukájuk együttlétének kényelmét. Az első babaöbölt az elmúlt év nyarán az ELTE oktatói, végzett hallgatói által szervezett akció részeként kapta adományként az osztály.  Ugyanis a Séta a „SzüléSzületéS minőségéért  2016” kezdeményezés  keretében látogattak el a Baba-Barát Markhot Ferenc Kórház Szülészeti-Nőgyógyászati osztályára az ELTE PPK Perinatális szaktanácsadó szakának oktatói.

A Markhot Ferenc Kórház 2010-ben kapta meg a „Baba-Barát Kórház” címet, melyet azóta már megújított. Az intézmény elkötelezett híve az anyatejes szoptatásnak és biztosítja az anyukák számára az együttlétet a megszületett gyermekével. Az intézmény Szülészet-Nőgyógyászati osztályán az országos átlagnál 30%-al kevesebb a császármetszések aránya. Folyamatosan javulnak az ellátás feltételei is, 2016-ban  18 millió forint értékben egy új ultrahang készüléket és két ultrahang fejet kapott az osztály és a szakrendelő uniós pályázat keretében.

A fejlesztések a minőségi betegellátást célozzák meg és megfelelnek a Baba-Barát Kórház elvárásainak.