Fotó: Keller Richárd
Rengeteg fiatal cukorbeteg fordul meg az egri Markhot Ferenc Kórház gyermekosztályán, az adományok az ő komfortérzetüket növelik /Fotó: Keller Richárd
Adományokkal lepte meg a 25 éves Heves Megyei Diabetes Szövetség az egri Markhot Ferenc Kórház Gyermekosztályát kedden.

A heves megyei cukorbetegeket évtizedek óta segítő egri szervezet a jubileumi évében úgy döntött, hogy nemcsak országos nyári táboraival, klubfoglalkozásaival és bentlakásos tanfolyamaival könnyíti meg a fiatal, “kezdő” cukorbetegek életét, de már a kórházi kezelés alatt is segíteni próbál a friss cukorbetegeknek többek között komfortérzetük növelésével.

Olvasólámpát is felszerelt a Hemedisz két kórteremben /Fotó: Keller Richárd
Olvasólámpát is felszerelt a Hemedisz a kórtermekbe /Fotó: Keller Richárd

E cél érdekében kedden adományokkal lepte meg a 25 éves Heves Megyei Diabetes Szövetség az egri Markhot Ferenc Kórház Gyermekosztályát.

Az adománycsomagban, melyet dr. Vargyay Éva osztályvezető-főorvos asszony vett át, olvasólámpák, görgős kis szekrények, közösségi térbe szánt asztalok, faliórák, sötétítő függönyök és karnizsok voltak.

Fotó: Keller Richárd
Az adományokat Keller Józsefné, a Hemedisz elnöke adta át dr. Vargyay Éva osztályvezető-főorvosnak /Fotó: Keller Richárd

Az eszközöket a Hemedisz aktivistái fel is szerelték.

Fotó: Keller Richárd
Karnissal, sötétítő függönnyel, olvasólámpával, faliórával és gurulós kis szekrénnyel szerelték fel az aktivisták a kórtermeket /Fotó: Keller Richárd

A gyermekosztály közösségi terébe új asztalok, a játékpolcokra könyvek, DVD-k és rajzoló eszközök kerültek.

Fotó: Keller Richárd
Fotó: Keller Richárd

A HEMEDISZ-ről röviden:

1991-ben dr. Petheő István, az egri Markhot Ferenc Kórház főorvosának, diabetológusának kezdeményezésére alakult meg, de 88 óta diabétesz klubként is létezett. Az egyesületté növő szervezet 1994-ben létrehozta első közösségi-tanácsadó központját, amely Eger első Diabétesz Centerként működött a Knézich Károly utcában.

Legfontosabb eredményük, hogy a 25 év alatt 20 országos edukációs- és életmódtábort szerveztek a fiatalok számára. Az egyesület szoros kapcsolatot ápol a Magyar Cukorbetegek Országos Szövetségével és a Magyar Diabetes Társasággal.