Illusztráció: Keller Richárd
Illusztráció: Keller Richárd
A média és a szállodaipar mellett a feldolgozó iparban is szerencsét próbál a felcsúti polgármester megyénkben.

Korábbi cikkeink is érdekelhetnek ebben a témában:

 

Korábban már megírtuk, hogy Mészáros Lőrinc, a miniszterelnök állítólagos bizalmasa, barátja közvetett módon, több cégen keresztül megvette a becsődölt egerszalóki Saliris Resort Spa & Konferencia Hotelt és a – régebben a Questor vagyonhoz tartozó – Lifestyle Hotel Mátrát.

Szemet vetett a Salirisre Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere

A szállodai hadművelet csak a kezdete volt üzleti kalandozásainak megyénkben, mert az Opimus Press Zrt-n keresztül a Médiaworks tulajdonosává is vált, melynek immár 12 megyei lapja van, köztük a Heves Megyei Hírlap és a Heol.

Forrás: 444.hu
Forrás: 444.hu

Üzleti sikerei nem értek ezzel véget 2016-ban, ugyanis a szilvásváradi lipicai lovas központot is cége építheti fel a kormány által többszörösen megemelt, 6,8 milliárd forintos végösszegű forrásból. Az első épületet, a fedeles lovardát idén novemberben át is adták.

Fotó: Keller Richárd
Fotó: Keller Richárd

Mészáros Lőrinc számára 2017 is tartogat sikereket megyénkben, ugyanis jövő tavasszal búzafeldolgozó építésébe kezdhet cége a Mészáros és Mészáros Kft. a Duna Aszfalttal közösen a Mátrai Erőmű Ipari Parkjában Visontán. A több mint 26 milliárdos fejlesztést “természetesen” kiemelt beruházássá minősítette a kormány, miután a korábbi beruházó-jelölttől, Széles Gábor Hungarowheat Kft-jétől megvonták a kedvezményeket.

matrai_eromu_ipari_park

Persze még így sem Heves megye a zászlóshajója az üzletembernek, ismerd meg pár év alatt kiépített teljes birodalmát az atlatszo.hu összefoglaló ábráján keresztül.

meszaros_lorinc_erdekeltsegei

AJÁNLJUK MÉG

Szegény gazdagok! Csak sereghajtók a “kormánybarát” vállalkozók