Közeli “szomszédságba” kerülhet Eger és Felcsút, ugyanis az utóbbi település polgármestere, Mészáros Lőrinc egy cég révén pár hónapja bejelentkezett az egerszalóki  Saliris Resort megvételére. És még az új szilvásváradi lovasközpontot is ő építheti. Foglaljuk össze, mit tudunk az ügyről!

Az előzményhez tartozik, hogy még 2013 novemberében írt ki pályázatot az egerszalóki Saliris Resort Spa & Konferencia Hotelre a beruházó Szalók Holding Zrt. felszámolásával megbízott Nemzeti Reorganizációs Nonprofit (NRN) Kft. Akkor a szálloda a Magyar Fejlesztési Bank tulajdonában volt, amelynek hosszú ideig nem akadt vevője.

Idén májusban a 24.hu megírta, hogy több befektető is felbukkant. Azonban mindegyiket beelőzte váratlanul – a portál tájékoztatása szerint – a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel.

Közben több hírportál, köztük a Heol.hu is arról cikkezett: valójában Mészáros Lőrinc Felcsút polgármestere veszi meg közvetett módon, és az ügyvezető igazgató a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel lesz.

saliris

Na, persze, ahogy az lenni szokott a céges-biznices világban, nem ilyen egyszerűen, direkt módon történhet meg a Saliris megvétele-átvétele, íme a szövevényes láncmese.

A felszámolás alatt is folyamatosan működő, négycsillagos, 200 szobás szállodát, valamint a hozzá tartozó gyógyfürdőt és strandot 9 milliárd forint plusz áfa irányárral hirdették meg, a minimálár – amelyen még ajánlatot lehetett volna tenni – ennek hetven százaléka, azaz 6,3 milliárd forint volt.

A Saliris tulajdonosa, üzemeltetője a 2010-ben alapított Event-Immo Kft.  lehet, amelynek  ügyvezetője,  Schmidl Péter budapesti vendéglátós vállalkozó, aki  idén februárban egy gyöngyösi és egy egerszalóki fióktelepet is bejegyzett, méghozzá a Sailiris(!), illetve a Questor vagyonhoz tartozott Lifestyle Hotel Mátra címére.

A Schmidl LinkedIn-es profilja szerint tavaly június óta ő a Saliris Hotel igazgatója.

Na, de hogy jön a képbe Mészáros Lőrinc (tudod, Felcsút polgármestere, Orbán Viktor állítólagos „közeli ismerőse”)?

Schmidl Péteren kívül az Event-Immo Kft. tulajdonosa, méghozzá a szavazatokat tekintve döntő mértékben a budaörsi és taksonyi központú Scentrum Kft.  A villamos háztartási kisgépeket forgalmazó cégben döntő részesedése van a nagykátai dr. Csík Zoltánnak, aki az Átlátszó internetes portál  szerint Mészáros Lőrinc főállású „emberének” tűnik.

Ha még hozzávesszük azt is, hogy a Mészáros és Mészáros Kft. az egri székhelyű Euro Campus Kft.-vel közösen nyert azon a közbeszerzésen, amely győztese megépítheti az új szilvásváradi lovasközpontot, bátran leírhatjuk: Felcsút Eger új szomszédjává válhat, később talán még testvérvárosok is lehetnek.

Az ügyről részletesebben a ITT olvashatsz.

Forrás: 24.hu