Fotó: Keller Richárd
 A szimuláció szerint mentősök, tűzoltók és rendőrök küzdöttek az egri Hatvani kapu térnél balesetet szenvedett fiatalok életéért, sajnos halálos áldozat is volt.

“Értetek” címmel 1200 diáknak tartottak péntek délelőtt egy látványos és sokkoló balesetmegelőzési bemutatót az egri Hatvani kapu téren. A bemutatót egy félórás  stroke felvilágosító beszélgetés előzte meg Rékasi Károly színész vezetésével, melyen elhangzott: nagyon fontos, hogy felismerjük a stroke tüneteit, mert minél korábban vesszük észre a figyelmeztető jeleket, annál nagyobb az esély a túlélésre.

Fotó: Keller Richárd

A mentéstechnikai bemutató egy stroke-ot kapott autóvezető és családja balesetével indult, a hátsó ülésen utazó, beszorult sérültet tűzoltók szabadították ki a gépjárműből.

Egy másik autó drog hatása alatt álló vezetője ugyancsak balesetet okozott, utasa életét vesztette, a vezető beszorult, sokkos állapotban kiabált.

Fotó: Keller Richárd

A harmadik autó az oldalára borult, a sérült kimentését ugyancsak a tűzoltók végezték.

Fotó: Keller Richárd

Motorkerékpáros baleset szimulációja is volt a bemutatón: a vezető jobb lába a motor alá szorult, bukósisakja leesett.

Fotó: Keller Richárd

Tekintsd meg felkavaró fotógalériánkat az eseményről (Figyelem! A nyugalom megzavarására alkalmas képi elemeket tartalmaz a sorozat)