Prosztata-kommandót küldenek a városba és megválasztják a bajuszkirályt is a Movember tagjai Egerben.

Ötödik alkalommal rendezi meg manusmentő akcióját, az egri MOVEMBER-t Barankovics Márk és Bátori Tamás, hogy felhívják a figyelmet a prosztatarák veszélyére és a szűrés, megelőzés fontosságára.

A mozgalom tagjai november elején szokás szerint összegyűltek egy egri szórakozó helyen, hogy közösen szabaduljanak meg arcszőrzetüktől, hogy aztán egy hónapon át bajuszt növesszenek.

Az egyhónapos akció nem csak ebben a szimbólikus eseményben merül ki, tartogat még bőven programokat. A hónap elején már megrendezték a hagyományos Movember-futást, november 19-én pedig bevetik a prosztata-kommandót, amely PSA-mérőműszerrel felszerelkezve szűréseket végez a városban. A egri MOVEMBER-t egy záróbuli koronázza meg, ahol megválasztják az idei bajuszkirályt.  

A szervezők hírportálunknak elárulták: idén egy reklámvideóval is készültek (lásd a cikk végén), amellyel szintén a megelőzésre és a szűrések fontosságára hívják fel a figyelmet. A filmet CFilm Visual Works készítette, főszereplője pedig Juhász Péter, akit tavaly választottak bajuszkirálynak.     

A szervezők arra kérik a férfiakat: rendszeresen vegyenek részt szűréseken, a nőket pedig arra ösztönzik, hogy folyamatosan figyelmeztessék férfi rokonaikat, hogy törődjenek az egészségükkel.