Modern készülékeket kapott az egri kórház gyermek osztálya

Kiemelt
Fotó: Nemes Róbert
Egy hordozható EKG készüléket, és egy pulzokszimétert adományozott a Markhot Ferenc Kórház  Gyermek osztályának  az Országos Egyesület a Mosolyért. 

A civil szervezet vezetője Nagy István az átadáson elmondta: eddig nyolc alkalommal kapott az egri Gyermek osztály a Heves megyei vállalkozók támogatásának segítségével különböző, gyógyítást segítő eszközt, közel 9  millió forint értékben. Az egri kórház és az intézmény ellátási területén működő vállalkozók most is elősegítették a két eszköz megvásárlását.

Fotó: Nemes Róbert

Az adományokat dr. Vácity József főigazgató, prof. Barkai László, a gyermek osztály osztályvezető főorvosa és dr. Vargyai Éva főorvos köszönték meg a kis betegek nevében.

 

Az adományozó egyesületről:

Az “Országos Egyesület A Mosolyért Közhasznú Egyesület” közhasznú szervezet, mely 2008-ban dolgozta ki egészségügyi és- szociális intézménysegítő projektjét azzal a céllal, hogy kórházakat, gyermekintézményeket 2009-től pedig már mentőszervezeteket támogasson olyan műszerek adományozásával, melyek a gyógyításhoz nélkülözhetetlenek.