Megkezdődtek az Eger Advent előkészületei, ezek az újdonságok lesznek idén

Kiemelt

 

Tavaly egy világító “szupergömb”, idén egy fényfelirat lesz az egri adventi ünnep “fénypontja”. Íme a részletek. 

Az advent, az ünnepvárás az év egyik legszebb időszaka Egerben is. Tavaly óta azonban a hevesi megyeszékhelyen ez Eger Advent néven ünneppé, társasági eseménnyé és egy tartalmas – és Városmarketing Gyémánt Díjjal kitüntetett –  programsorozattá vált, amely az egész országból vonzza az érdeklődőket.

Idén sem lesz ez másként, az Eger Advent 2017 számos új látványosságot, családi és zenei programot, gasztro-, és kézműves kínálatot nyújt a városlakóknak és a turistáknak egyaránt.

A november 26-tól december 24-ig tartó Eger Advent 2017 a „Fény, zene, hangulat” alcímet kapta, nem véletlenül.

A város ünnepi fényei november 26-án gyúlnak fel, hogy karácsonyig, majd Vízkeresztig beragyogják Eger legforgalmasabb pontjait, legismertebb látnivalót, hamisítatlan ünnepi hangulatot varázsolva helyieknek és vendégeknek egyaránt.

Népszerű volt tavaly a Dobó téren felállított szupergömb //Archív fotó: Keller Richárd

A tavaly már megcsodált és országos visszhangot kiváltó fénygömb, és azt a téren álló faházakkal összekötő fényfüzér-sor idén is a Dobó tér legnagyobb látványossága lesz, ahogy az Egri Várra is felkerülnek újra a kontúrfények.

Az egri vár idén is díszvilágítást kap //Archív fotó: Keller Richárd

És íme a nagy bejelentés:

Az idei advent új látványossága egy óriási, 9 méter széles, 2 és fél méter magas világító „Eger” felirat lesz, amely a Gárdonyi téren kap helyet, és amely – az ünnephez méltóan – aranyszínben ragyog majd. Mindezt fényfestés teszi teljessé, ennek során egri óvodások és kisiskolások karácsonyi rajzai lesznek majd láthatóak a Centrum áruház falán hatalmas méretben.

A zenei program idén is minden korosztálynak és minden ízlésvilágnak szól. A pop és szving rajongói számára többek közt a Group ’n’ Swing műsora ajánlható, míg a progresszív rock-blues híveit Török Ádám és a Mini koncertje várja. De fergeteges bulit csap majd a United Experience & Tóth Vera, Harcsa Veronika, Radics Gigi, Ferenczi Gyuri és Opitz Barbi, az ACid/DC Baricz Gergővel és sokan várják, hogy élőben hallhassák, amint Lóci játszik.

Mindezeken túl még ezernyi látnivaló, kikapcsolódási, szórakozási lehetőség várja az adventi forgatagban elvegyülőket. A gyerekeket és a családokat mesékkel, sütiműhellyel, kézműves és játék programokkal várja a Jégpalota, ha már a Végvári Vitézek terén felállított korcsolyapályán fáznának.  De lesz különleges Betlehem, üzenőfal és fotósarok is, és természetesen a mindenki által várt karácsonyi vásár, egyedi és míves portékákkal, kézműves ajándékokkal, valamint válogatott és az ünnephez illő gasztronómiai és az elmaradhatatlan forralt bor kínálattal.    

Az Eger Advent szlogenje – Több mint egy ünnep – ebben az évben is megállja a helyét. Olyan esemény lesz újra, amelyben egyszerre van jelen a karácsonyvárás izgalma, az ajándékvásárlás öröme, a szeretteinkkel való együttlét boldogsága, és persze, az egész évi lótás-futás és kimerítő hajsza utáni megnyugvás, feltöltődés lehetősége. Mindezt hamarosan újra mindnyájan megtapasztalhatjuk.

Az Eger Advent 2017 folyamatosan frissülő programjairól hamarosan tájékozódhatsz az egeradvent.hu oldalon, valamint az egeradvent facebook oldalán, addig is íme néhány fotó a Dobó téri  előkészületekről.

 

Tekintsd meg tavalyi galériánkat:

Megérkezett a “szupergömb”: már biztos, hogy az Eger Advent a legszebb az országban – Fotók