Lenyúlta az iskola értékes eszközeit, és még jutalmat is kapott egy egri tanár

Bulvár, Kiemelt

Iskolai pályázaton nyert, többszázezer forintos értékű műszaki cikkeket nyúlt le egy egri tanár, büntetés helyett egy kétszázezer forintos prémiummal “jutalmazta” az igazgató.

Még 2012-ben nyert pályázaton hűtőt, mosógépet, porszívót és fényképezőgépet  az Egri Szakképzési Centrumhoz tartozó Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Vendéglátóipari Szakközépiskola.

Az iskola diákjai azonban egy percig sem használhatták a többszázezer forint értékű műszaki cikkeket, mert egyik tanáruk – sajátosan értelmezve a pályázati kiírást – hazavitte, és évekig otthonában használta  azokat – tudta meg a Magyar Nemzet

Az értékes berendezéseket, melyek közül csak a hűtőgép értéke 120 ezer forint, négy évig nem látták az iskolában, míg 2016 októberében keresni nem kezdték az eszközöket. Ekkor a pedagógus teherautóval gyorsan visszaszállította azokat – olvasható az esetről készült jegyzőkönyvben.

A tanár kezdetben elképesztő magyarázatokat adott arra, miért nem látták a hűtőt, és miért vízköves a mosógép ajtaja: például azt állította, hogy a hűtő függöny mögött volt. Végül elismerte, hogy az otthonában voltak a gépek.

A tanárt tettéért nemhogy megbüntették, még egy 200 ezer forintos jutalmat is kapott decemberben Fábri Eufrozinától, az Egri Szakképzési Centrum igazgatójától.

Az eset – egyebek mellett – azért is felháborító az egri pedagógusok szerint, mert a Klebelsberg Központhoz tartozó intézményekben egy fillér jutalom sem jár.

(Magyar Nemzet)

EZ IS ÉRDEKELHET

Már a NAV is vizsgálja a fideszes politikus egyik korrupciógyanús ügyét