korrupcio
Akárcsak a fővárosban, Egerben és Heves megyében is “mocskos, korrupciós ügyletek” zajlanak, melyre a legfrissebb példa városunkban a Fidesz-KDNP áron aluli ingatlanvásárlása közpénz felhasználásával – hangsúlyozta Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője Egerben pénteken.

Mirkóczki Ádám úgy fogalmazott: nem ismer olyan ágazatot, ahol a korrupció számtalan formája ne látna napvilágot az országban. Szavai szerint ennek legfrissebb példái, hogy Orbán Viktor újabb csaknem 4 milliárd forintot “szavaztatott meg” a budai várba való költözéséhez, illetve a miniszterelnök veje és üzlettársa nagy haszonnal járó ingatlan ügye, melynek során egy alig 700 millió forintból felépített mélygarázst adott el a magyar államnak mintegy 4 milliárd forintért.

A Jobbik szóvivője hangsúlyozta: akárcsak a fővárosban, Egerben és Heves megyében is “mocskos, korrupciós ügyletek” zajlanak, melyre a legfrissebb példa városunkban a Fidesz-KDNP ingatlanvásárlása közpénz felhasználásával.

Fotó: Keller Richárd
Fotó: Keller Richárd

Mirkóczki Ádám kifejtette: a Fidesz-KDNP “egri és heves megyei krémje” egy nagy értékű egri ingatlant áron alul, közpénzből szerzett meg tavaly év végén, “kisemmizve egy vállalkozást”.

A Jobbik mindent megtesz azért, hogy ezek az ügyek napvilágra kerüljenek, ezért egy sajtótájékoztató-sorozatot tart 2017-ben, és feltárja az összes korrupciós botrányt – hangsúlyozta Mirkóczki.

Arról is beszélt: a korrupciós ügyek feltárása mellett a Jobbik egy polgári kezdeményezést is elindított, melynek célja, hogy az Európai Unió alapelvei biztosítsák azt, hogy egyenlő munkáért, egyenlő bért kapjanak a tagállamokban dolgozók, felzárkóztatva a magyar béreket a nyugati átlaghoz.

A részletekről Mirkóczki Ádám beszélt hírportálunknak: