Fotó: vezess.hu
Fotó: vezess.hu
Már korábban is lehetett híreket hallani kapcsolatban, most pedig Lakatos Róbert, a Laroco Msc és a szervezőbizottság elnöke meg is erősítette a verseny törlését.

Lakatos Róbert tájékoztatása szerint a StartAutó Kft 2012.évi kilépésével tízmilliós nagyságrendű anyagi veszteség érte az Eger Rallye-t. Ezt a veszteséget az MNASZ-SAMS-Eger MJV hármas összefogásával még sikerült kompenzálni és a megkezdett hagyományt tovább vinni. A 2017.évre vonatkozó MNASZ-SAMS kölcsönös együttműködés megszüntetésével és az MNASZ anyagi támogatás megszüntetésével azonban a verseny anyagi háttere olyan mértékben sérül, melynek kompenzálását a sportegyesület nem tudja egyedül felvállalni.

2016. december 8-án az MNASZ titkárság hivatalos emailben értesítette a Laroco MSC-t, hogy mindkét versenybejelentést törli és a bejelentési díjakat visszafizeti a bejelentő részére. Ezt megelőzően a Szlovák Autósport Szövetség képviselőit (a Kassa Rallye szlovák rendezőit) egy budapesti találkozó keretében az MNASZ vezetői tájékoztatták arról, hogy az MNASZ megszünteti a továbbiakban a kölcsönös együttműködést, és az évadnyitó futamként a Miskolc Rallye-t szerepelteti a versenynaptárban.

A Laroco Motorsport Club 2004. év óta szervezte meg az Eger Rallye-t a magyar nemzeti rallye-bajnokság évadnyitó futamaként.

(formula.hu)