melegedo
A nagy hideg miatt menedékhely várja péntektől a rászorulókat Felnémeten – tájékoztatta hírportálunkat az egri önkormányzat.

A melegedni vágyók fűtött helyiségben zsíros kenyért és forró teát fogyaszthatnak Felnémeten, a Tulipán téri, új Gondozói házban, amely a korábbi (Kertész úti) létesítménynél jóval nagyobb kapacitású. Itt bárki nappal is tartózkodhat, melegedhet.

tulipan_ter

Amennyiben a rászorulók létszáma ezt indokolja, úgy a későbbiekben – hasonló céllal – megnyílik az ellátásra szorulók előtt a Szvorényi utca 69. szám alatti, volt általános iskola épülete is.

Az önkormányzat mindenkit arra kér, hogy aki segítségre szorulót lát, a nap bármely órájában hívja a 30/401-0107-es telefonszámon a Családsegítő Intézet ügyeletes szociális munkását. A szakemberek a hidegre való tekintettel nem csupán ügyeletet tartanak, hanem e hétvégén is az utcán dolgoznak majd.

A fenti mobilszám hiányában az ismert segélyhívó számok egyikét (pl. 112) is tárcsázhatjuk. A lényeg az, hogy figyeljünk egymásra és segítsünk, ha bajba jutott, veszélyben lévő embert látunk Eger utcáin. Ezzel – szó szerint – életet menthetünk.

A Vöröskereszt a mai napon takarót, meleg ruhát, meleg teát, illetve 3 napra való kenyeret és édességet is osztott a rászorulóknak. Legközelebb január 9-én, hétfőn 8.45-kor, a megszokott helyen, a Klapka u. 9. szám előtt kínálnak forró teát és zsíros kenyeret, s ezt a segítő tevékenységet minden munkanapon végzik Egerben. Emellett január 13-án, pénteken délben 100 adag meleg ételt osztanak szét.