Kerek formák, és újragondolt minimalizmus

A modern bútorok választéka nem szab határt a fantáziának, csupán a jó ízlésünket és a kreativitásunkat kell elővennünk a lakásunk megtervezésekor. Egy jól kiválasztott design bútor előtérbe helyezheti a divatot, köré pedig jöhetnek a kényelmes holmik. A szögletes megoldások helyett válasszunk kerek ülőpárnákat, gömb alakú puffokat, ívelt kanapékat és asztalokat. A még mindig letisztult formákat dobjuk fel meleg színekkel, akár azok legélénkebb variációjával, jópofa mintákkal és érdekes anyagokkal. Ha pedig nem akarjuk az összes bútort lecserélni, akkor kezdjünk hozzá a változáshoz kis lépésekben és válasszunk kerek kiegészítőket, ne csak a párna, hanem az asztali dekor is legyen gömb alakú, de az asztali futót is leválthatjuk kerek terítőre.

A színek értünk vannak

Az eddig megszokott visszafogott színek helyett borítsuk be az otthonunkat erőteljesebb árnyalatokkal. Ha még ódzkodunk a hivalkodónak tűnő sárgától, vagy csak messziről nézegetjük a csodás korállt, akkor kezdjük el lassan a változtatást. Elsőként elég, ha a díszpárnák cserélődnek le – a bézs szövet huzat mehet a szekrénybe és átveheti a helyét a pihe-puha szőrmés párna olyan színben, ami a lelkivilágunknak jól esik. A Pantone bizottság idénre a sárgát és a szürkét választotta az uralkodó színeknek, próbáljuk ki ezt a kombinációt a nappaliban. A konyhában pedig csempésszünk némi mohazöldet, a háló és a fürdő pedig kapjon kék árnyalatokat.

Variáljuk át a falidekorációt!

Ha az új otthonosabb hatás eléréséhez nem akarjuk az egész lakást felbolygatni, akkor fókuszáljunk a falakra. Akár festésbe is kezdhetünk, viszont most egy sokkal egyszerűbb módszerre gondolunk – egyszerűen cseréljük le a régi képeket erősebb árnyalatú festményekre, a fotó kereteket pedig természetes fahatásúakra. Engedjük el az unalmas fekete-fehér fotó tartókat, használjuk a természet színeit. És szerezzünk be sok-sok növényt, amik nem csak a polcainkat és a szekrények tetejét díszíthetik, de néhány retró hatású makramé függővel le is lóghatnak a plafonról. Ha nem tudunk, vagy nem akarunk a mennyezetről növényt lógatni, akkor pedig készítsünk zuzmó vagy pozsgás képet. Igazán tündéri megoldása mindkettő a zöld szín felhasználásához.

Terazzo, az új márvány

A márvány mindig is egyenlő volt a fényűzéssel, az eleganciával és a hideggel. Viszont ez az év nem tűri a rideg burkolatokat, a márvány hatás mégsem maradhat ki az otthonokból. Ezért a 2021-es trendek a márvány helyett inkább a terazzo használatára bíztatnak. Hasonlóan gyönyörű hatást kelt, viszont sokkal lágyabb, bohókásabb anyag, mint a márvány. Sokan emlegetik az „új márványként”. Lehet a konyha vagy a fürdő fő burkolóeleme, de tucatnyi design bútor dekorációs részeként is használják az egykor csak padlóként funkcionáló anyagot.

A DodoHome kínálatában mindent megtalálsz a tökéletesen trendi és kényelmes otthon kialakításához.