“Csicskák” kontra “korruptak”: Egerben is folytatódik a pártok gyermeteg plakátharca – Fotók

Fotó, Kiemelt
Egerben is fej-fej mellett folyik a Fidesz (Fidelitas) és a Jobbik óvodás színtű egymásra mutogatása //Fotó: Keller Richárd
Újabb fejezetébe lépett a pártok öncélú, a magyar társadalom javát nem szolgáló többszázmilliót vagy többmilliárdot ellövő plakátviadala. 

Több hete követjük városunkban a Fidesz (CÖF, Fidelitas) és a Jobbik közötti gyermeteg plakátháborút, melynek sokadik fejezetét írjuk. Nemrég a Jobbiknak jelentek meg országos plakátjai, melynek előzménye egy fideszes (pontosabban Civil Összefogás Fórum-os) “alkotás” volt, amely Vona Gábort Gyurcsány Ferenccel és egy bohóccal ábrázolták, alattuk pedig egy felirat: Egymásra találtak! (a “műalkotás” tavaly decemberben lepte el az országot):

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) plakátja a budapesti Ötvenhatosok terén 2016. december 7-én. //MTI Fotó: Marjai János

A Jobbik pár hete egy saját plakáttal válaszolt erre, melyen Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor látható a “Ti dolgoztok, ők lopnak” felirattal.

“Ti dolgoztok, ők lopnak” – hirdetik a Jobbik óriásplakátjai a Felsővárosban az Egri Polgárok Háza közelében //Fotó: Keller Richárd

Az egri Felsővárosban készített fenti képen látható, hogy alig jelentek meg a többszázmillió(!) forintért kihelyezett plakátok, “rejtélyes idegenek” egy olcsó megoldással, a “Simicska Párt” felirattal látták el.

Pár napra rá a Jobbik új plakátokkal jelentkezett ugyanott, de a korábbi kissé(?) “megalomán” négyes sormintájukat az LMP megszakította egy Paks2 ellenes plakáttal.

Fotó: Keller Richárd

A plakátháborút a Felsővárosban egyébként egyelőre úgy tűnik a Jobbik uralja, melyre az alábbi fotónk a legjellemzőbb példa.

Ezen a fotón “minimum” 6 db jobbikos plakát látható a Felsővárosban (négyet a kép bal alsó sarkában fedezhetsz fel) //Fotó: Keller Richárd

A Jobbik óriásplakátjai egyébként a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó Publimont Kft. plakáthelyein jelennek meg, az országos plakátkampány többszázmillió forintra rúg.

Fotó: Keller Richárd

És ha már Simicskánál tartunk. A Fidelitas nemrég újabb plakátkampányba kezdett Egerben is (csak mellesleg jegyezzük meg: hírportálunkat “elfelejtették” meghívni a helyi sajtótájékoztatójukra). A friss “alkotásaikon” Botka Lászlót (MSZP) és Vona Gábort (Jobbik) Soros György és Simicska Lajos bábjaként ábrázolnak.  

Fotó: Keller Richárd

A Fidelitas is imádja a sormintákat: a Kisasszony temetőnél az ő plakátjaik uralják a placcot, szemben a Jobbik egyetlen “lopós” plakátjával (utóbbi a képen nem látható, mert a túloldalon van).

Fotó: Keller Richárd

És hogy a Fidelitas (Fidesz, CÖF) kinél hirdet? A JCDecaux francia cég plakáthelyeit vették igénybe, amely a köztéri kormányzati hirdetésekben egyeduralkodóvá vált, mióta Orbán Viktor kormányfő kiadta a kilövési engedélyt a Fidesz gazdasági hátterét megalapozó Simicska Lajosra.

Fotó: Keller Richárd

 

A kormány szintén ennél a cégnél hirdet, mely számára harmadik éve ontja a pénzt a Brüsszel- és menekültellenes kampány kommunikációjára. A legóvatosabb becslések szerint is több mint négymilliárd forintot költöttek erre.

Fotó: Keller Richárd

Persze a kormány milliárdos plakátjai sem úszták meg a “trollkodást” Egerben, a fenti plakátok pár nappal a megjelenésük után már így néztek ki a Kisasszony temetőnél:

Fotó: Keller Richárd

Virág elvtárs szavaival élve szabadon: a plakáthelyzet fokozódik, és ki tudja, hogy a pártok öncélú, a magyar társadalom javát nem szolgáló kampányok mennyi pénzt emésztenek fel a 2018-as választásokig. 

Nézd meg fotógalériánkat, hogyan csúfították el egymás plakátjait a pártok, illetve milyen új “alkotásokkal” rukkoltak elő. 

 

 

 

 

 

 

One thought on ““Csicskák” kontra “korruptak”: Egerben is folytatódik a pártok gyermeteg plakátharca – Fotók

Vélemény, hozzászólás?