Az Eger Sikeréért Egyesület 5 db tabletet adományozott a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Kórház Központi Műtője számára. Az eseményen az egyesület elnöke Forgó János és a Markhot Ferenc Kórház Támogatásáért Alapítvány elnöke Rázsi Botond együttműködési megállapodást írtak alá, miszerint folyamatosan támogatja a civil szervezet a kórházat. A sajtónyilvános eseményen részt vett Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, az egyesület alelnöke is.

Az átadó eseményen dr. Vácity József megyei főigazgató köszönte meg az adományt és hangsúlyozta: a kórház méltó arra, hogy adományt kapjon, mely segíti a gyógyító tevékenységet.

Forgó János az Eger Sikeréért Egyesület elnöke kiemelte: több éves az egyesület és a kórház kapcsolata az adományozás terén, több alkalommal támogatták az intézményt. Többek között mobil lélegeztető gépet és egy mobil kékfénylámpát is vásároltak a kórháznak.

A most átadott tableteket a Központi Műtőben használják majd a kórház szakemberei. Dr. Gyetvai Róbert főorvos a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó osztály és a Központi Műtő vezetője elmondta: az egri kórház tíz műtője az ország egyik legjobban szervezett műtéti rendszerrel rendelkezik. 2015 óta használják az elektronikus műtéti szervező programot, melyekhez a tabletek szükségesek.

Fotók: Birinyi Zsófia

Markhot Ferenc Kórház/Szegedi Erzsébet médiareferens

Kapcsolódó képek: