A Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság személyi állománya is tiszteletét fejezte ki az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek emlékére, a vármegyei igazgatóságon október 20-án megrendezett ünnepi állománygyűlésen.

A rendezvényen elsőként a Himnuszt hallgatták meg a megjelentek, melyet Zelei László tűzoltó alezredes ünnepi beszéde követett. „1956 október 23-án egyetlen eszme, a szabadság eszménye kovácsolta össze a magyarokat, akik nem akartak közösség, gyökerek és hit nélküli országgá válni” – hangzott el a főfelügyelő beszédében. Az alezredes felelevenítette a forradalom történelmi pillanatait, kiemelve, hogy a magyarság akkor is szembeszállt bármilyen túlerővel, mikor a szabadság volt a tét. Az ünnepi beszédet egy Márai Sándor idézettel zárta Zelei László. Ezt követően parancsok felolvasásra került sor:

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM OKF főigazgatója beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként soron kívül századossá léptette elő Nagy Csaba tűzoltó főhadnagyot, a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjét, illetve dicséretben és jutalomban részesítette Brenner Szabolcs tűzoltó főtörzsőrmestert, a Hatvani Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját. Az érintettek a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának székházában, az október 19-én megtartott ünnepi állománygyűlésen a főigazgatótól személyesen vehették át elismeréseiket.

Az ünnepi megemlékezés a Szózat hangjaival zárult.

Fotó: Szőke Péter BM OKF, Heves VMKI

Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság