Az ötletgazda szerint számos érv szól amellett, hogy városunk főtere egy különleges gasztronómiai esemény helyszíne legyen, helyi vegán ételekkel, borokkal és sztárokkal.

2023-ban lesz pontosan 140 éve, hogy megalakult a Magyarországi Vegetáriánus Társaság, ennek apropóján rendezne vegán fesztivált Egerben Bóday Pál. Az ötletgazda, egyben a Macskaárvaház Alapítvány elnöke, az Eger Híreknek elárulta: nem kívánhat az ember jobbat, mint hogy egy ilyen megálmodott rendezvényt a világ egyik legszebb terén, a Dobó téren tartson meg.

Bóday Pál, a Macskaárvaház Alapítvány elnöke – Archív fotó: Egri Sztorik

Kifejtette: számos helyi jellegzetesség is indokolja, hogy a megyeszékhely legyen a házigazda, hiszen az egyik fontos ételalapanyagunkat, a csicseri borsót Kompolt környékén nemesítették, de Heves megye amúgy is élen jár ebben a kérdésben. Borsó, bab, cékla – csupa fontos termék a mi szempontunkból, ami alapján a megye egy „vegán nagyhatalom” lehetne, a magyar éghajlaton nagyon fontos növények termeszthetőek – tette hozzá Bóday Pál.

A tervek szerint gasztronómiai bemutató lenne az egyik fő programpont, hogy meg lehessen kóstolni ezeket az ételeket, de terítékre kerülnének a világ egyik leghíresebb vegán-borai is, amelyek Ostoroson készülnek. Bóday Pál sztárvendégeket is hozna Egerbe.

Archív fotó: Egri Sztorik

Mások mellett részt venne a fesztiválon a Macskaárvaház Alapítvány támogatója Kiss Norbert, háromszoros kamion-Európa-bajnok autóversenyző, Kásás Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázót, és több sportolót, színészt, művészt, tudóst, akik a növényi étrend hívei. A rendezvényt filmvetítések is színesítenék, például a Game changers című alkotást is levetítenénk, amelynek James Cameron, Arnold Schwarzenegger és Lewis Hamilton a producerei.

Eger Hírek