Egy internetes portál állításával ellentétben nincs cenzúra az óvodában – tudatta az érintett intézmény vezetője az Agria Tv-vel.

A Szivárvány Óvoda vezetője azt írja honlapján:

“Sajnálattal olvastuk, hogy rajtunk kívülálló okokból intézményünk – a Szivárvány Óvoda – valótlan állítás céltáblájává vált az Egri Hírek, s ezt követően több internetes oldalon.

Intézményünkben a népi, a klasszikus, valamint a kortárs művészetnek egyaránt helyet biztosítunk, természetesen a gyermekek fejlettségi szintjének, érdeklődésének és aktuális érzelmi állapotának figyelembe vételével.

Mint minden területen, így a mesék kiválasztásánál is biztosítjuk óvodapedagógusaink módszertani szabadságát, hiszen ők ismerik legjobban csoportjukba járó gyermekeket, s juttatják el fokozatosan az egyszerű láncmeséktől az állatmeséken keresztül a tündérmesékig őket.

mese

Az előre tervezett meseanyagon túl, természetesen a gyermekek kéréseit, igényeit is figyelembe vesszük, s az általuk behozott mesekönyvekből szívesen, válogatás nélkül mesélünk. Tehetjük ezt azért, mert az óvodapedagógusok és gyermekek között minden feladat-ellátási helyünkön olyan személyes, érzelmi biztonságot nyújtó kapcsolat van, mely garanciát jelent az esetleges riasztó jelenetek feloldására, élményeik feldolgozására.

Dr. Egri Zoltánné Tagóvoda vezető kolléganőm abban hibázott, hogy nem kérte az Őt felhívó hölgyet arra, hogy mielőtt a cikket megjelentetik, küldje át azt elolvasására. Mivel a hölgy nem ismeri az óvodát, azt von le egy telefonbeszélgetésből, amit akar, s azt írt le, amit éppen gondolt, át sem gondolva, mennyit árthat ezzel a intézménynek, és az ott dolgozó pedagógusoknak, és nem utolsósorban azoknak a szülőknek, akiknek idejárnak a gyermekeik, vagy a jövőben szeretnék őket hozzánk hozni.

Sajnáljuk, hogy ezt minden következmény nélkül, bárki megteheti.

Részünkről az ügyet lezártuk, a továbbiakban nem kívánunk vele foglalkozni.

Felföldiné Szabados Ágnes
óvodavezető”

Olvasd el a teljes cikket az Agria Tv honlapján:

Nem cenzúrázzák a meséket – frissítve