Összesen több mint hetven milliós fejlesztés a Markhot Ferenc  kórházban.

Több mint 50 millió Ft értékben korszerű műszereket kapott a Markhot Ferenc Kórház  Urológiai osztálya és Központi Műtője az Aktív fekvőbeteg ellátás forma kiváltása az egynapos sebészeti ellátás rendszerének fejlesztésével elnevezésű pályázati program keretében. Korszerű kézi műszerek (bipoláris rezektoszkópok, ureterorenoszkóp, flexibilis cisztoszkópok, illetve endoszkópos (endovíziós) rendszer segítik az orvosok munkáját a gyógyításban. 

A műszerfejlesztéssel párhuzamosan a kórház saját forrásból és kivitelezéssel újítja föl az urológiai szakrendelők helyiségeit. A közel 70 négyzetméteren 4 urológiai szakrendelő újul meg. Jelenleg a felújítási munkálatok több mint fele már elkészült. A helyiségek  új kerámia padlót és falburkolatot kapnak, korszerű LED világító testeket építenek be. Az urológiai szakrendelőkben több, funkcionális helyiség is szolgálja a betegek és a dolgozók kényelmét.

A szakrendelők új bútorzatot is kapnak. A fejlesztést a kórház saját forrásból, mintegy 20 millió Ft felhasználásával és saját szakembereivel, a Műszaki Igazgatóság  munkatársainak segítségével valósítja meg.

Forrás: Markhot Ferenc Kórház