Eger és környéke hazánk hamisítatlan gyöngyszeme, mely a wellness szerelmesei számára éppen úgy remek választás, mint a történelem vagy a remek borok rajongóinak. Nem csak a nyári időszakban érdemes felkeresni a térséget, hanem ősszel is. A vénasszonyok nyara még valószínűleg sok szép nappal megajándékoz majd, s az Északi-középhegység természeti látványosságai ehhez megadják a megfelelő körítést.

Eger mindannyiunk gyermekkori osztálykirándulásainak élményei között szerepel. A vár a történelmi múltat hozza közelebb jelenünkhöz, de a város egyéb látnivalói szintén figyelmet érdemelnek. Eger kitűnő gasztronómiával várja a turistákat, és persze a Szépasszony-völgy borospincéi sem hiányozhatnak egy egri gasztrotúrából. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbben több napra érkeznek, s ez már csak a zavartalan borozgatás apropóján sem elhanyagolható. Mindegy, hogy egy hétvégére utaznál a térségbe, vagy hosszabb kikapcsolódást tervezel, az Egerben és környékén elérhető szálláshelyek között garantáltan rátalálsz a számodra ideálisra.

A Szépasszony-völgy Eger legnagyobb borpincés területe (forrás: szallaskeres.hu). A környéken elsősorban az otthonos hangulatú vendégházak, apartmanok a népszerűek, melyek nem utolsósorban elképesztő kilátással kínálják a természetközeli kikapcsolódást. Ha inkább Eger belvárosában szállnál meg, és esténként kihasználnád a város kínálta lehetőségeket, akkor is igényes szállodák közül válogathatsz, melyek mind a várhoz, mind a minarethez, vagy például a legjobb éttermekhez is közel vannak. A belvárosi esti séta során belekóstolhatsz az egri mindennapokba, melyek a történelmi múlt és az építészeti remekművek jelenlétével garantáltan elvarázsolnak majd.

Eger/Fotó: Pixabay

A belföldi turizmus az aktuális helyzetnek megfelelően minden korábbinál népszerűbb. Hazánk hegyvidéki területei kiemelt keresletnek örvendhetnek, hiszen egyfajta különleges élményt jelentenek például az alföldi síksághoz képest. A megfelelő kapacitással és szolgáltatásokkal rendelkező egri szálláshelyek csapatépítő tréningek gyanánt éppen úgy remek választásnak bizonyulnak, mint akkor, ha romantikus hosszú hétvégéről, családdal történő pihenésről van szó. Akár elegáns felnőttbarát szálláshelyet is találhatsz a belvárosban, ha csendes kikapcsolódásra vágynál, méghozzá exkluzív környezetben. Az Északi-középhegység Eger környéki területe nem véletlen hazánk egyik leginkább kedvelt idegenforgalmi térsége. Fedezd fel magadnak akár ősszel is annak szépségeit!