Az egyik első dolog, amit pókerjátékosként meg kell értened, hogy milyen típusú pókertéteket kell játszanod. Akár online, akár személyesen játszol a legjobb online kaszinóban, először el kell döntened a tétedről.

Az új játékosok számára jobb, ha alacsonyabb tétekkel kezdenek, de azt is tudnod kell, hogy érdemes-e emelni a téteket vagy sem. Honnan tudod tehát, hogy mikor kell emelni a tétet egy pókerjátszmában? Miért tartja meg sok sikeres pókerprofi a téteket anélkül, hogy emelné azokat?

Miért nem emelik a pókerjátékosok a tétjeiket?

Ha járatos vagy a pókerasztaloknál, sok olyan játékost találsz, akik mindig emelik a tétjeiket. A játékosoknak különböző okai vannak, amiért fenntartják a jelenlegi pókertétjeiket anélkül, hogy feljebb mozdítanák azokat. Íme az okok, amiért sok pókerprofi nem emeli a tétet, és miért nem kellene neked sem.

1. Tartsd meg a téted, ha több tapasztalatra van szükséged a játékhoz

Egy új tét szintre való feljebb lépéshez tapasztalatra van szükség. Ha úgy érzed, hogy több tapasztalatra van szükséged ahhoz, hogy javítsd a játékodat, akkor érdemes visszatartanod a mozdulás vágyát. Meg kell értened, hogy egy új tét-szintre való áttérés azért nehéz, mert a verseny keményebb. Emellett több pénzt kockáztatsz. Ezért a legjobb, ha kidolgozza és finomítja a stratégiáját, mielőtt feljebb lépne.

2. A stratégiák korlátai

Ha a stratégiád jelenleg nem működik optimálisan a jelenlegi téteken, nem jó ötlet feljebb lépni. Ennek különböző okai lehetnek. Például előfordulhat, hogy tapasztaltabb játékosok ülnek az asztalodnál, akik átlátnak a stratégiádon.

Ez azért van, mert a magas tétes asztaloknál általában a legjobb pókerjátékosok ülnek, és ők sokat értenek a pókerstratégiákhoz. Lehet, hogy el akarod kerülni az ilyen kemény versenyt, kivéve, ha rendelkezel a szükséges tapasztalattal és készségekkel.

3. A magas tétes asztalok versenyképesebbek

Ezt már az előző pontban is elmondtuk. Az egyik legnagyobb probléma, amivel a játékosoknak számolniuk kell, amikor magasabb tétre lépnek, a verseny. Az alacsonyabb szintű játékosoknak érdemes megmaradniuk az alacsonyabb téteknél, mert minél feljebb lépsz a tétnél, annál keményebb lesz a verseny.

Bár szórakoztató és felpezsdítő kihívni a keményebb ellenfeleket, meg kell értened, hogy valódi pénzért játszol. Ha nem vagy óvatos, percek alatt elveszítheted a bankrollodat.

4. Bankroll korlátozások

Magasabb nevezési összegeket kell befektetned a nagy tétes pókerjátékokba. Emellett minden alkalommal nagyobb tétet kell tenned. Ezáltal megnőnek a költségeid, ami elriasztó lehet, különösen, ha kockázatkerülő vagy.

Meg kell rendelkeznie a pénzügyi kapacitással ahhoz, hogy magasabb tétszintre lépjen, mert a magas tétes játékok drágák. Ezért sokan, köztük a profik is, elkerülik ezeket, és inkább az alacsonyabb tétszinteket választják.

Következtetés

A megfelelő tét szint kiválasztása döntő lépés a pókerezésben. Számos tényezőt kell figyelembe venned, mielőtt úgy döntesz, hogy magasabb tét szintre lépsz, és ha egyszer megtalálod a tökéletes szintet, könnyebb lesz sikeresnek lenned anélkül, hogy tönkremenj.