Kedden 10 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 2 tűzesetet és 6 műszaki mentést összesen 8 hivatásos és 2 önkormányzati tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Őzet ütött el egy autó a Heves és Hevesvezekény közötti úton hajnalban. A hevesi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói áramtalanították a járművet, melynek vezetőjét a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállították.

Reggel az út menti árokba hajtott egy autó Bükkszék határában, a pétervásárai hivatásos tűzoltók a járművet kitolták onnan, így az tovább tudott haladni.

Kisteherautó személyautóval ütközött délelőtt Füzesabony Tábor útján, az ütközés következtében az autó kerítésnek hajtott és kidöntötte azt. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt, a mentők egy embert könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak. 

Egy munkagép gázvezetéket vágott át Kiskörén az Újélet úton, délután. A tiszanánai önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A gázszolgáltató szakemberei javították meg a roncsolt vezetéket, a lakossági szolgáltatásban nem volt kiesés. 

Fél hektáron égett nádas Tiszanána Gárdonyi Géza útjánál este. A tüzet a hevesi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal fékezték meg. 

Fának ütközött egy autó Tiszanána határában este. A község önkormányzati tűzoltói áramatalanították a kocsit, a mentők egy embert kórházba szállítottak. 

Karambolozott két személyautó este a 21-es főúton, Lőrinci határában. A műszaki mentést végző hatvani tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat. A balesetben egy ember olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette, hárman könnyű egy ember pedig súlyos sérüléseket szenvedett. 

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy családi ház fából készült melléképülete Egerben, a Szarvaskői úton éjszaka. A mintegy húsz négyzetméteres faházban egy ember lakott, ő még azelőtt kijött, hogy a város hivatásos tűzoltói a helyszínre érkeztek. Az egységek vízsugarakkal megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd eloltották a tüzet.

Fotó: Sándor Ferenc tűzoltó őrmester – Füzesabonyi KVŐ

Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság