A Születés Hete programsorozat részeként 2023. május 16-án 9 órától a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Kórházban ismét várták a kismamákat és az érdeklődőket. Többek között a szülészeti osztályt mutatták be a kórház orvosai, szülésznői. Az érdeklődőket dr. Rozs László szülész-nőgyógyász szakorvos köszöntötte a felújított gyermekágyas részleg ebédlőjében és  tartott tájékoztatót.  

Információ

Az elmúlt három évben közel 400 millió Ft állami támogatásból a Családbarát Szülészet program keretében teljesen megújult, korszerűvé vált a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Kórház szülészete. A  gyermekágyas kórtermeket is felújították,  tizenegy kétágyas, két db egyágyas kórtermet alakítottak ki vizesblokkokkal és egy négyágyas kórtermet a császármetszéssel szült anyák számára. Megújult a szülőszoba is, valamint egy úgynevezett családi helyiséget is létrehoztak, ahol a családtagok tudnak találkozni a kismamákkal és csecsemőjükkel.

A Heves Vármegyei Markhot Ferenc Kórház a harmadikról az első helyre ugrott egy év alatt abban a statisztikában, ahol a legelőkelőbb helyet az az intézmény érdemli ki, ahol legkevesebb a császármetszéses szülések aránya.

Fotók: Birinyi Zsófia

Markhot Ferenc Kórház