Az egyesület célja, hogy azon gyermekek számára is megteremtse a lehetőséget a nyári táborozásra, akik családjaira ez túl nagy terhet róna – jelentette be Soltész Gergő Egerben.

Az Eger Sikeréért Egyesület elnöke pénteken elmondta: olyan egri, általános iskolás, szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek nyári táboroztatását kívánják támogatni, maximum 30 ezer forinttal pályázónként, akik 2017. június 1. és 2017. augusztus 30. között nyári táborban szeretnének részt venni. Hozzátette: lehet pályázni már korábban befizetett, 2017. június 1. és 2017. augusztus 30. közötti időszakra szóló tábor támogatására is, amennyiben már megtörtént a tábor kifizetése, a befizetéséről szóló igazolást is be kell mutatni.

Az egyesületi tagoknak és más támogatóknak köszönhetően 300 ezer forint gyűlt össze azért, hogy a nehéz sorsú iskolások is táborozhassanak nyáron //Fotó: Keller Richárd

Soltész Gergő tájékoztatása szerint kedvezményezett az lehet, aki egri lakhelyű és szociálisan hátrányos helyzetű, általános iskolás tanuló.

A pályázatot digitálisan kell beadni a kovacs.tamas@egerese.hu e-mail címre. A benyújtási határidő folyamatos.

Az igényelhető maximális támogatás: 30 ezer forint pályázókét, amely banki átutalással kerül kifizetésre. A pályázatok elbírálása beérkezési sorrendben történik.

Tekintsd meg Soltész Gergővel készített interjúnkat, melyben a jelentkezési feltételekről beszél (a cikk a videó után folytatódik):

Íme az általános pályázati feltételek:

  • Pályázni digitálisan az Eger Sikeréért Egyesület titkárának e-mail címére (kovacs.tamas@egerese.hu) elküldött, „Nyári tábor 2017” tárgyú elektronikus levélben lehet.
  • Szükséges a Pályázó egy, maximum A/4-es oldal terjedelemben írt  bemutatkozása vagy szülő ill. osztályfőnök általi bemutatása, a pályázat konkrét céljának (tábor fajtája, szervezője, ideje, helye, díja) megjelölésével.
  • A pályázathoz mellékelni szükséges a Pályázó szociális helyzetével összefüggésben a lakóhely/tartózkodási hely szerint illetékes önkormányzat által kiállított hatósági igazolást az egy háztartásban élő személyek számáról, jövedelméről, az önkormányzat által folyósított/biztosított ellátások jogcíméről, mértékéről, illetve annak hiányáról.
  • Mellékelni kell továbbá az egy háztartásban élők rendszeres, illetve eseti jövedelmét igazoló munkáltatói igazolások, szociális, illetve tb ellátások összegét megállapító hatósági határozat másolata stb.
  • A pályázat időpontjában a Pályázónak rendelkeznie kell általános iskolai tanulói jogviszonnyal. Erről a az iskolától kapott igazolást a pályázatához mellékelni szükséges.

Az egyesület tevékenységéről részletesen  ITT olvashatsz.