uj_igazolas
Orosz, BL-rutinnal is rendelkező irányító játékossal valamint junior válogatott magyar beállóval erősítette meg keretét az Eger SBS Eszterházy. Ősszel mindkét kézilabdázó a bajnoki címvédő Telekom Veszprém együttesében szerepelt – számolt be a handballeger.hu portál.

Inal Aflitulinnal és Füzi Dániellel is 2018 nyaráig szóló megállapodás született. Előbbi végleg, utóbbi kölcsönbe érkezik a megyeszékhelyi klubhoz.

Aflitulin pályafutása során többek között szerepelt szülőhazájában a Csehovszki Medvegyi együttesénél, majd légióskodott az ukrán HC Motor Zaporozsje, a román HCM Baia Mare gárdájánál és a német Bergischer HC csapatánál is, a Telekom Veszprém együtteséhez tavaly nyáron érkezett. A 28 esztendős kézilabdázó ősszel tíz bajnoki mérkőzésen lépett pályára a bakonyiaknál.
– Amikor értesültem az új lehetőségről nem sokat gondolkodtam, örömmel tettem eleget az egriek invitálásának – fogalmazott Inal Aflitulin. – Ősszel sikerült megismernem a csapatot, s nagyon jó benyomásokat szereztem. Maximalista ember vagyok, a legjobbat akarom kihozni magamból, s bízom benne, hogy ebből az új klubom is sokat profitál majd. Tudom, hogy Egerben sokat várnak tőlem, és én is rendkívül motivált vagyok.

Beállós poszton, Füzi az egyik legnagyobb magyar reménységnek számít. A kitűnő fizikai adottságokkal megáldott játékos mindössze 20 esztendős, de már jelentős felnőtt rutinnal rendelkezik. A Veszprémben ősszel kilenc meccsen szerepelt kézilabdázó a több játéklehetőség reményében érkezik az NB I 9. helyén álló együtteshez.
– Bízom benne, hogy új klubomnál gyarapodnak a játékperceim, ami a fejlődésemet is szolgálja – tekintett előre Füzi Dániel. – Nagyon jó közegbe kerültem, alig várom, hogy bizonyíthassak. Pályafutásom érdekében nem utasíthattam vissza ezt a lehetőséget.

További fontos kézilabdás híreket a handballeger.hu portálon olvashatsz.

Szerző: Sike Károly