Elviselhetetlen bűz folytogatja a felsővárosi családokat Egerben /Fotó: Keller Richárd
Hiába a negyedévi  kényszertakarítás, nyolc éve teszi pokollá újra és újra 79 egri család életét egy idős nő, aki folyamatosan szeméttel és romlandó akciós termékkel, például húsáruval tömi meg felsővárosi panellakását. Ő “érinthetetlen”,  jogai vannak, csak az ártatlan családoknak nincs joga az emberhez méltó körülményekhez és a normális élethez.

Az még önmagában nem baj, ha valaki rá van gyógyulva az élelmiszer áruházakban az „akciós” feliratokra, mert sokan vásárolunk felesleges dolgokat a sárga címkék csábos kacsintására. A baj ott kezdődik, amikor egy “kedves” szomszédunk (nevezzük most csak a lakók után szabadon “Büdös Borinak”) töméntelen mennyiségű romlandó terméket, például leárazott húst összevásárol, és „frissen” szerzett zsákmányát hetekre, hónapokra begyömöszöli lakásába, és néhány nem működő(!) hűtőládába az erkélyen.

Ez történik Egerben időről-időre egy felsővárosi panelházban, melynek egyik lakásában a magára hagyott romlandó “cucc” szépen lassan kezd „beérni”, „megabálódni” és önálló életre kel. Elviselhetetlen bűze megtölti a lépcsőházakat, lakásokat, és mivel levet is ereszt a szagló matéria, az alatta lévő erkélyekre is behömpölyög. Ilyenkor a felhalmozott szemétnek olyan erős a szaga, hogy már az épület közelében sem lehet megmaradni.

A fotó csak illusztráció

Az ott élő 79 kilenc családnak azonban nyolc éve tűrnie kell ezt a méltatlan, elviselhetetlen helyzetet egyetlen „ember” miatt. “Büdös Borinak” ugyanis jogai vannak (kilakoltatni nem lehet, orvosi vizsgálatnak nem vethető alá, ha nem akarja, márpedig nagyon nem akarja), sőt még ő fenyegeti perrel a családokat.

A szerencsétlen lakók hiába árasztják el írásos kérelmekkel, panaszokkal a hivatalokat évek óta, eddig mindössze annyit értek el, hogy negyedévente kényszertakarítást rendelnek el az “akciós hölgyikénél”. A legutolsó kényszertakarítás pár napja történt meg erős rendőri felügyelet mellett, a lakók tájékoztatása szerint legalább 4-5 konténernyi romlott ételt és szemetet vitt el egy Budapestről érkező cég. A takarítás költségét, mely állítólag többszázezer forint, mindig “Bori” állja. 

Azonban, mivel „hősünk” fejében sajnos nem történik kényszertakarítás, sajnos most is ott folytatja, ahol abbahagyta. 

A lakók elmondása szerint ugyanis a  gyűjtögető, “halászó-vadászó” életmódot folytató nő (mintha mi sem történt volna) már rá is startolt a húsvéti akciókra.