Talán, de inkább nem. Udvarias és diplomatikus válasz érkezett megkeresésünkre a két áruházlánctól.

Hírportálunk folyamatosan beszámol az Egerben üzletet nyitó áruházláncokról. Legutóbb a a LIDL-ről írtuk meg, hogy pár éven belül második üzletét fogja megnyitni városunk déli határánál az épülő M25-ös mellett.

Cikkünkkel kapcsolatban sok olvasónk jelezte, hogy örülnének, ha ALDI vagy Auchan is nyílna Egerben, és arról érdeklődtek van-e erre reális esély, konkrét terv.

Régóta több szóbeszéd is terjed városunkban az Aldiról: többen a leendő egri üzlet helyét is tudni vélik a Farkasvölgyi utca és az OMW benzinkút közötti területen, mások egy  M25-ös közeli déli telket emlegetnek lehetséges helyszínként, de felmerült az Állomás tér romos területe is (egykori Egervin telephely, Herman nyomda), amely jelenleg a város szégyenfoltja.

Hogy kiderítsük, van-e alapja a szóbeszédnek, megkérdeztük emailben az Aldi Magyarországot, “tudnak-e arról”, hogy  a közeljövőben Egerben áruházat nyitnak? Természetesen a helyszínre, a tervezett nyitási időpontra és a munkaerő toborzásra is rákérdeztünk. Íme a válasz, melyet változtatás nélkül közlünk:

“Az ALDI célja, hogy Magyarországon minél több vásárló számára tegye elérhetővé kiváló minőségű sajátmárkás kínálatát folyamatosan alacsony áron. Jelenleg is tervezzük, hogy tovább erősítjük üzletláncunk jelenlétét és folyamatosan keresünk fejlesztésre alkalmas ingatlanokat. Eger fontos város számunkra és bízunk abban, az egriek is mielőbb megismerkedhetnek az ALDI kiváló minőségű és kedvező árú sajátmárkás választékával. Expanziónkról természetesen tájékoztatni fogjuk vásárlóinkat és a sajtó képviselőit is.”

Hasonló kérdésekkel ostromoltuk az Auchan Magyarországot is, amely konkrétabb választ adott.

Levelükben azt írták:

“Az Auchan Retail Magyarország nyitott az új lehetőségekre, amelyekkel még jobban megfelelhet vásárlói igényeinek. Ezért vállalatunk dolgozik a magyarországi áruházak fejlesztésén és új áruházak kialakításán. Bár mi is nagyon örülnénk neki, ha újabb bővítésről számolhatnánk be, de új áruház nyitásával kapcsolatban Egerben jelenleg nincs bejelenteni valónk. Amint változás lenne ez ügyben, tájékoztatni fogjuk Önöket és a lakosságot.”

Természetesen a válaszok értelmezését olvasóinkra bízzuk, de hírportálunk nem fogadna arra, hogy a közeljövőben e két széles áruválasztékkal rendelkező igényes áruházban vásárolhatunk városunkban. Ne úgy legyen!  

Az ALDIRÓL

Az áruházlánc 2008 óta van jelen a magyar piacon, jelenleg 129 üzlettel, és a vállalat folyamatosan tovább terjeszkedik. Az évek során piacvezető élelmiszer kiskereskedelmi márkává nőtte ki magát hazánkban, egyenletesen magas minőségével és a tartósan alacsony áraival.

Független ár- és készletpolitikájuk lehetővé teszi, hogy kedvező áron kínáljanak kiváló minőségű élelmiszereket és fogyasztási cikkeket. Sikerük titka az egyszerűség és megbízhatóság és a diszkont elv iránti elkötelezettségük.

Még több infó ITT érhető el.

Az Auchanról

Magyarországon az Auchan csoport 1996 óta van jelen. Jelenleg 19 áruházat és 18 töltőállomást működtet és közel 7000 munkatársat foglalkoztat az Auchan Magyarország Kft.

A vállalat legfőbb erőssége a széles választék, a jó minőségű sajátmárkás termékkínálat, amelynek kedvező ára hozzájárul a hazai vásárlóerő növeléséhez.

Az Auchan áruházaiban 40-70 ezer különböző termékféleséget kínál a vásárlóknak. Sajátmárkás termékeinek köre évről évre bővül, 2014-ben több mint 300 új első áras és mintegy 400 Auchan márkás terméket vezetett be. A vásárlók Magyarországon jelenleg mintegy 5000 sajátmárkás termék közül válogathatnak, melyekből közel 1 600 élelmiszer.

További információk az áruházról ITT érhetők el.