“Megint” nem épül áruház az egri vasútállomásnál – Az Aldi után a Stop Shop is nemet mondott

Belföld
Fotó: Berán Dániel/HEOL
Nem nyit kiskerekedelmi központot a Stop Shop Egerben – erősítette meg a üzletlánc tulajdonosa hírportálunknak.

Az elmúlt közel tíz évben többször cserélt gazdát az Állomás téren lévő egykori Egervin-telephely, melyen egykor a borkombinát palackozója, a “Herman nyomda”, illetve az egri Volán régi központi épülete állt.

A HEOL korábban többször beszámolt az ingatlan helyzetével kapcsolatban, melyen bontás kezdődött: megírták, hogy „háborúban megroggyant” hangulatot áraszt a volt palackozó, illetve, hogy a terület illegális hulladéklerakó hellyé vált. Közben a hajléktalanok is birtokba vették, akik hol a tüzeskedésükkel, hol pedig hangoskodással vívták ki a környék lakóinak a rosszallását.

Ekkor “szabadult meg” az ingatlantól a KáSza Centrum Kft., amely korábban azért kezdte lebontani az épületegyüttest, mert áruházat szeretett volna ott építeni. Az új tulajdonos, egy kecskeméti vállalkozó szintén áruházat álmodott a valaha szebb napokat látott telekre, amelynek állapota városképi szempontból sem közömbös, hiszen a vasútállomásról érkezők turisták ezt látják meg először. Az ígéret ellenére a kiválasztott áruházlánc, az Aldi sem jött, majd az ingatlan ismét gazdát cserélt.

Az új tulajdonos, a ceglédi székhelyű Bau-Trans 2000 Kft. folytatta a bontást a területen azzal az ígérettel, hogy egy egri kiskereskedelmi központot épít majd a STOP SHOP.  

Hírportálunk érdeklődésére Mezey Bianka, az Immofinanz Services Hungary Kft. képviselője a napokban emailben azt közölte: nem építenek STOP SHOP-ot Egerben.

Az Egri Sztorik emailben érdeklődött az ingatlan sorsáról a tulajdonosnál, ha választ kapunk, természetesen közöljük.

A STOP SHOP-ról

Közép- és Kelet-Európában épült kiskereskedelmi parkjaik olyan szimpatikus és praktikus ellátóhelyek, amelyek 30 – 150 ezer potenciális vásárlót fednek le, és vonzó ár-érték arány mellett nyújtanak széles árukínálatot. Közlekedéstechnikailag jó elhelyezkedésével és tágas parkolóival minden STOP SHOP szaküzletközpont az olyan ártudatos „smart” vásárlókat célozza meg, akik ezen kívül a kényelmes elérhetőséget is értékelik. 

 

A Bau-Trans 2000 Kft-ről

A cég 1995-ben alakult családi vállalkozásként. Jelenleg Ceglédbercelen, Cegléden és Nagykőrösön összesen 6 építőanyag-telepükön kaphatnak meg vásárlóik minden klasszikus építőanyagot. 2001 óta működik betonkeverő üzemük. Később – uniós pályázat segítségével – üzem behelyeztek egy teljesen új keverőt is.

Ceglédi csempeszalonjukat 2004-ben nyitották. 2012-ben nyitottak Kecskeméten egy újabbat. 2007-ben ugyanitt egy mezőgazdasági áruházat vásároltak. 2009-ben Cegléden vásároltak egy barkács- és mezőgazdasági áruházat. 2011-ben Cegléden, 2012-ben Kecskeméten nyitottak festékáruházat. Profiljukhoz tartozik még a műkővágás, lapszabászat és műanyag nyílászárók gyártása. Négy évvel ezelőtt csatlakoztak az újHÁZ Centrum csoporthoz.

(HEOL)