Komoly viharkárok: Ez a szomorú mérlege az ítéletidőnek Szilvásváradon és Nagyvisnyón – Fotógaléria

Belföld, Kiemelt
 
Fotó: Vigh Ilona/ Eger Erdő Zrt. facebook oldala
Elöntött pincéket, kidőlt fákat hagyott maga után a hajnali vihar Szilvásváradon és Nagyvisnyón. Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai a helyszínen segítenek a károsultaknak.

Utakat, átereszeket mosott el, ingatlanokat, ingóságokat, illetve parkoló autókat rongált meg a hétfő hajnalban hirtelen lehulló nagy mennyiségű csapadék és a megáradt patak Szilvásváradon.

Fotó: Vígh Ilona/ Eger Erdő Zrt. facebook oldala

Számos család otthonának pincéjét, szuterénjét, van, amelyiknek kazánházát öntötte el a víz.

Az ítéleidő a szilvásváradi erdei kisvasút pályáját is megrongálta, ezért az Egererdő Zrt. Szilvásváradi Erdészete tájékoztatása szerint a vonatok nem járnak. A sétaút a Szalajka-völgybe sáros, hordalékos, de óvatosan járható jelenleg. A talaj erősen felázott, további fakidőlések esetleg várhatóak.

 Fotó: Vígh Ilona / Eger Erdő Zrt. facebook oldala

Szilvásvárad mellett Nagyvisnyón is több lakóház megsérült. Az áradás saras, hordalékos területeket hagy maga után a település köz- és magánterületein egyaránt. Az utakra dőlt fák nehezítik a mentést, a károk helyrehozatalát.

Frissítés:

Gyors segítséget nyújt az Ökumenikus Segélyszervezet a szilvásváradi villámárvíz károsultjainak – tájékoztatta a szervezet hírportálunkat.

Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai hétfőn délelőtt felvették a kapcsolatot Szilvásvárad önkormányzatával, majd az első tájékozódást követően elindultak a településre, hogy azonnali segítségként tisztító- és fertőtlenítőszereket adjanak át a károsultaknak. A Segélyszervezet munkatársai egyúttal felmérik az ingatlanokban keletkezett károkat és veszteségeket, mely alapján döntenek a segélyakció következő lépéseiről.  

Még több fotó a katasztrófáról: