Nagyot lépett előre a globális piacon Eger egyik zászlóshajója

Kiemelt
Fotó: autopro.hu
Károsanyag-kibocsátást csökkentő rendszereket és mechatronikus eszközöket gyártó cég felvásárlásával erősítette globális piaci pozícióit az egri Aventics Hungary Kft. anyavállalata.

Gödri István tájékoztatása szerint az amerikai Vector Horizon Technology LLC (VHtek) megvásárlása a magyar leányvállalat idei tevékenységét előreláthatólag még nem befolyásolja, ugyanakkor a következő két évben már számolnak a tranzakció pozitív hatásával. Jelezte: a vételárat a felek bizalmasan kezelik, így arról nem kívánt nyilatkozni.

A vezető rámutatott: ezzel a világ egyik vezető pneumatikus berendezéseket és rendszereket gyártó cégeként az Aventics tovább bővíti üzleti tevékenységét és erősíti globális piaci pozícióit. A VHtek ugyanis a fejlett mechatronika területén, elsősorban a teherautó-ipari ágazatban, világviszonylatban élen jár az innovációban – figyelmének középpontjában a motorok károsanyag-kibocsátási technológiák állnak -, emellett az új tulajdonos globális ágazatainak és piacának több más területét is lefedi.

A közelmúltban bejelentett üzlettel az Aventics eddigi termékein túl a jövőben elektronikus rendszerekkel és alkatrészekkel bővítheti termékportfólióját. Az így belépő új üzletág és technológia főként az anyacég kereskedelmi járművekhez kapcsolódó üzleti szektorának továbbfejlesztését támogatja majd.

Emellett a VHtek technológiái és K+F kapacitásai további előnyöket jelentenek a pneumatikai cég fő tevékenységi területein, így például az ipari automatizálási, az élettudományokhoz kapcsolódó, az energetikai, az élelmiszer- és italgyártáshoz kötődő, valamint a vasút-technológiai ágazatokban – húzta alá Gödri István jelezve, hogy Jon Bigley, a VHtek vezérigazgatója, az Aventics csapatának tagjaként, mint a kereskedelmi járművek globális üzletági vezetője folytatja munkáját.

Fotó: autopro.hu

Az Aventics a pneumatikai komponensek és rendszerek, valamint az egyedi alkalmazások egyik piacvezető gyártója, mely az ipari automatizálás területére kínál termékeket és szolgáltatásokat, középpontba helyezve a haszongépjárművek, valamint az élelmiszeripari és vasúti járművek, az orvostudomány, az energetikai és a hajózási technológia területét. Az elektronika integrációjának, a korszerű anyagok felhasználásának és az olyan tendenciákra való összpontosításnak köszönhetően, mint a gépbiztonság és az Ipar 4.0, az AVENTICS a felhasználóbarát, intelligens megoldások úttörőjének számít.

Fotó: autopro.hu

A több mint 150 éves pneumatikai tapasztalattal rendelkező konszern világszerte 2000 dolgozót foglalkoztat. A németországi (Laatzen), a franciaországi (Bonneville), a magyarországi (Eger), az egyesült államokbeli (Lexington) és a kínai (Changzhou) gyártási telephelyek mellett a cég több mint 90 országban van jelen.

Magyar leányvállalata a nyilvános cégadatok alapján 2015-ben közel félezer dolgozót foglalkoztatott és 214 millió forintos veszteséget elkönyvelve 17,6 milliárd forintot meghaladó nettó árbevételt ért el.

Ha többet szeretnél tudni az Aventicsről klikk az autopro.hu fotóriportjára.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?