Már első megmérettetésén arany oklevelet nyert az egri Holdfény csoport //Fotó: Egri Majorette Egyesület
Kiemelt arany okleveleket és egy külön díjat hozott el az Egri Majorette Egyesület a Kiskunfélegyházán megrendezett rangos versenyen.

Látványos utcai felvonulással kezdődött az Országos Mazsorett Fesztivál. Az Egri Majorette Egyesület négy csoporttal és 60 mazsorettel vett részt a rangos megmérettetésen.

Fotó: Egri Majorette Egyesület

A felvonulás után egy szakmai zsűri előtt mutatták be az egri majorettek színvonalas koreográfiákat bemutató produkcióikat.

Fotó: Egri Majorette Egyesület

Bár életükben először léptek színpadra az 5-8 éves kislányokból álló egri Holdfény csoport tagjai máris országos “arany” oklevelet hoztak el.

Fotó: Egri Majorette Egyesület

Az egri Hajnalcsillag csoport is kitett magáért: ők egy “kiemelt arany” oklevélnek örülhettek.

Fotó: Egri Majorette Egyesület

A második korcsoportban is remekeltek az egriek: a Rubin és a Csillagfény csoport “show és pom-pon” kategóriában országos “kiemelt arany” oklevelet nyert.

Fotó: Egri Majorette Egyesület

 

Fotó: Egri Majorette Egyesület

Kovácsné Bretus Éva, az Egri Majorette Egyesület vezetője, aki a Hajnalcsillagok produkciójával megnyerte a legjobb pom-ponos koreográfiájáért járó különdíjat, hírportálunknak így összegezte a sikeres hétvégét: 

“Egy nagyon jó hangulatú vasárnapot tudhatunk magunk mögött, gyerekek és szülők egyaránt boldogan érkeztek haza. Nagyon büszke vagyok mind a négy csoportunkra: 10 koreográfiát mutattunk be, ezekből 9 teljesen új volt, amellyel vasárnap léptek fel először, és mégis nagyon ügyesen megoldották.

A Holdfényes 6-8 éves kislányoknak ez volt az első megmérettetésük, így külön büszkeség az elsőre elért arany oklevél. Külön kiemelném, hogy rengeteg szülő segített nekünk, akik autókkal, buszokkal jöttek és a helyszínen is mindenben segítettek, megteremtve a hátteret, hogy fel tudjam készíteni a lányokat.”

Éva azt is elárulta hírportálunknak, hogy idén 25 éves fennállást ünnepli az Egri Majorette Egyesület, ezért korábbi és jelenlegi mazsorettjei már elkezdték a felkészülést a június végén megrendezésre kerülő jubileumi gálára.  

Szívből gratulálunk az “aranyos” egri lányoknak!