mobilkavezo_01
Az egrinapok.hu portál számolt be a közelmúltban arról, hogy egy miskolci vállalkozás mobilkávézókat szeretne nyitni Egerben. Hírportálunk Kovács-Csatlós Tamás tanácsnokot kérdezte arról, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnie a cégnek az üzemeltetéshez.

 AJÁNLJUK MÉG A TÉMÁBAN

Újra kávéházat nyit Csernus doki Egerben

Egyedi ötlettel ostromolja az egri Városképi és Környezetvédelmi Bizottságot egy miskolci cég, amely mobil kávézókat szeretne nyitni városunkban. Első, tavaly év végén benyújtott, pályázatában több forgalmas helyszínt  is megjelölt a belvárosban (például a Dobó tér két szélét, a Kis-Dobó tér sarkát, a Tinódi teret, vagy éppen a Bajcsy-Fellner utcák kereszteződését), ahová segédmotor kerékpárra szerelt kávézóival települne ki.

A mobilkávézók prémium minőségű kézműves alapanyagból, képzett baristák által készült kávét, kávé alapú italokat, illetve előre csomagolt szemes kávét árulnának, de szezonális igény szerint forraltbor, frissen facsart narancslé, külső pult esetén saját készítésű, friss gyümölcs alapú különleges fagylaltok is szerepelnek a kínálatukban.

A főépítészi iroda akkor a beadványt elutasította településképi szempontokra hivatkozva, de a vállalkozás 2017 januárjában, második körben is pályázott, ezúttal egyetlen helyszínre, a Bajcsy-Fellner sarokra szóló kérelemmel.

fellener_bajcsy

Az újabb beadvány sorsával kapcsolatban Kovács-Csatlós Tamás tanácsnok az alábbiakról tájékoztatott minket:

“Az elmúlt több mint két évben az általam vezetett Városképi és Környezetvédelmi Bizottság arra törekedett és törekszik a jövőben is, hogy a városban következetesen, átlátható módon, mindenkire érvényesen szabályozza a kitelepüléseket, arculati megjelenéseket, a mobil árusító helyek engedélyeit, stb. 

Valamint, a belvároshoz kapcsolódóan szemléletünk az, hogy lehetőség szerint, a meglévő üzlethelyiségeket vegyék igénybe a tervezett különféle vállalkozás céljából a vállalkozások.
A szóban forgó előterjesztés tárgya egy mobil, segédmotor kerékpárra szerelt kávézó kialakítása és üzemeltetése az Eger, Bajcsy-Zsilinszky Endre és Fellner Jakab utcák találkozásában. A vállalkozás kinézetében kifogástalan, modern megjelenésű. Más kérdés, hogy a közműcsatlakozások igencsak aggályosak lettek volna.

Azonban, a bizottság igyekszik következetes lenni a döntéseinél, illetve ez a döntés azért is különleges, mert a későbbiekben precedens értékű lehet. Így, a megkereső vállalkozónak azt javasoltuk, hogy találjon más helyszínt a városban, olyat, ahol más mobil árusító helyek is kerülhetnek a jövőben, akár funkciótól függetlenül (pl.: piac). Valamint, javasoltuk, hogy a külvárosban inkább el tudnánk képzelni ilyen kitelepüléseket. A belvárosban, mint ahogy a fentiekben leírtam, elsősorban az üzlethelyiségekben való vállalkozásokat preferáljuk.

A kérelmező elfogadta a döntés és át fogja gondolni, elmondása szerint”

Hírportálunk nagyon drukkol az ügynek, hogy a városképet nem veszélyeztetve, új szolgáltatással bővüljön Eger.