Tagadhatatlan, hogy a kisfiúk bolondulnak a kisautókért. Sőt, mindenért, amelynek kereke van és gurul. Éppen ezért kézenfekvő megoldásnak tűnhet, hogy a gyerek kisautót kapjon karácsonyra, születésnapra és egyéb ünnepek alkalmából. A kisméretű játékautók tologatása egy idő után egyhangúvá válhat. Ha nem szeretnénk a nyolcvanadik kisautót megvásárolni a gyereknek, amit pár nap után unottan félredob, akkor érdemes egy igazán különleges ajándékkal meglepni!

Akkumulátoros kisautó nem megszokott formában!

Az ünnepek, különféle jeles alkalmak közeledtével sok szülő van bajban az ideális ajándék megtalálása kapcsán. A gyerek számára az ajándék vásárlás nem tűnik bonyolult feladatnak, hiszen a kisfiúknak jellemzően a kisautó, míg a lányoknak a babák jelentik az ideális választást. A legtöbb rokon hasonlóképp gondolkodik, így a gyerek gyakran szinte ugyanazt kapja, csak eltérő kivitelben. Ha a cél, hogy valami különlegessel lepjük meg a gyereket, akkor érdemes a megszokottól eltérő módon gondolkodni.

A hagyományos játékautók helyett az elektromos kisautó kiváló választás lehet. Ez gyakorlatilag a valódi autó kicsinyített mása. Ahogy a gyerek meglátja a nagy méretű, vezethető autót, biztosan felcsillan a szeme és azonnal ki akarja próbálni. Az akkumulátoros kisautó remek ajándék a gyerekeknek. Az akkumulátoros kisautót biztosan nem fogja egy-két nap alatt megunni a gyerek. Habár az autókért elsősorban a fiúk vannak oda, semmi akadálya, hogy a lányok is kapjanak akkumulátoros kisautót.

Sokan tévesen úgy vélik, hogy az akkumulátoros kisautókért egy kisebb vagyont kell kiadni, ez azonban nem feltétlenül van így. A kisautók közt vannak olcsóbbak és drágábbak egyaránt, így mindenki a pénztárcájához mérten tud ajándékot választani gyermekének. Nem csupán akkumulátoros kisautókat, hanem targoncát, traktort vagy kismotort is lehet vásárolni szemünk fényének.

Biztonságos az akkumulátoros kisautó?

Mielőtt az aggódó szülők bepánikolnának, eláruljuk, hogy az akkumulátoros kisautó, motor és egyéb gyerek járművek teljes mértékben biztonságosak. Mindössze pár kilométer per órával képesek haladni, a gyorsabb típusok sem mennek gyorsabban huszonöt kilométer per óránál. Tehát nem kell attól tartani, hogy a gyerek egyszer csak elszáguld vagy nagy sebességgel neki megy valaminek. A gyártók minden esetben szem előtt tartják a biztonságot, illetve azt, hogy ezek a termékek gyerekeknek készülnek.

Némely kisautók két üléssel vannak felszerelve, így a gyerek testvérével vagy barátjával élheti át a vezetés élményét. A kisautónak és a vezetésnek köszönhetően fejlődik a térbeli tájékozódás képessége, a koordinációs készség és a döntéshozó képességre is pozitív hatással van az autó. Vezetés közben a gyerek számtalan ingert tapasztalhat meg, akárcsak egy felnőtt a valódi autó vezetése közben. A gyerek megtanulja, hogy hogyan kell szelektálni ezeket az ingereket és mi az, ami valóban fontos és mit kell figyelmen kívül hagyni. Ráadásul újdonsült „autótulajdonosként” felelősséget vállalhatnak autójukért. Egy akkumulátoros kisautó nem csupán kiváló játék, de egyfajta befektetés is a gyermek jövőjébe!