Szentesete és karácsonykor 17 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. A 3 tűzesetet és 10 műszaki mentést összesen 14 hivatásos, 2 önkormányzati és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 4 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szombati események:

Kora délután az egri hivatásos tűzoltók Egerben egy veszélyes gáztűzhelyet választottak le a hálózatról.

Egerbaktán az Újtelep utcában a lerakódott korom gyulladt ki a kéményben délután. Az egri hivatásos tűzoltók a kéményből az izzó égésterméket eltávolították, majd értesítették a kéményseprőket. A lakás fűtése továbbra is biztosított volt. 

Délután egy mentőautó akadt el Ivádon. A járművet erőgép segítségével a műútra vontatták, a mentésben a pétervásárai katasztrófavédelmi őrs tűzoltói is segítettek.  Az egri tűzoltók a rendőrségnek egy ingatlanba segítettek bejutni kora este. 

Vasárnapi események:

Három személyautó ütközött össze az M3-as autópálya 63-as kilométerénél, Hort térségében délelőtt. Műszaki mentés céljából a hatvani hivatásos tűzoltókat riasztották, akik az egyik járművet áramtalanították. Az eset során senki nem sérült meg.

Délelőtt árokba sodródott egy személyautó a 25-ös főút 43-as kilométerénél, Tarnalelesz határában. A tetejére borult járműhöz a pétervásárai hivatásos tűzoltókat riasztották műszaki mentés céljából, akik áramtalanították az autókat, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A mentők két könnyű sérültet kórházba szállítottak.

Egy harminc négyzetméteres melléképület égett délután Tarnabodon, a Szabadság úton. A tűz a főépület tetőszerkezetére kis területen átterjedt, a hevesi és füzesabonyi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat. Az eset során két lakó megsérült, őket a mentők kórházba szállították.  

Árokba hajtott és a tetejére borult egy személyautó este az M3-as autópálya és az M25-ös autóút csomópontjában, Kál térségében. A balesethez riasztott füzesabonyi hivatásos és önkéntes tűzoltók egy könnyű sérültet hordágyon felhoztak az árokból a mentőkhöz.

Este frontálisan karambolozott két személyautó a 25-ös főút 24-es kilométerénél, Szarvaskő közelében. Az egri hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik áramtalanították az autókat, a balesetnek nem volt sérültje. 

Hétfői események:

Hajnalban árokba hajtott egy autó Kömlőn a Dózsa György utcában. A tiszanánai önkormányzati tűzoltók áramtalanítottak és biztosították a helyszínt. 

Délelőtt csatornába esett kutyához riasztották a tűzoltókat Gyöngyösön. A város tűzoltói felnyitották a csatornafedelet és kiemelték az állatot, a kutya nem sérült meg.

Este a bélapátfalvai önkormányzati tűzoltók Egercsehi Rákóczi Ferenc útján összehordott, égő hulladékot oltottak el egy vízsugárral. 

Két autó karambolozott este a 3-as főúton, Gyöngyös határában. Az ütközés következtében mindkét kocsi az út menti árokba csapódott. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, biztosították a helyszínt, a forgalmat veszélyeztető törmelék miatt a közútkezelő munkatársai is a helyszínre vonultak. A balesetben senki nem sérült meg.

Fotó: Nagy Zoltán tű. ftőrm. – Hatvani HTP

Forrás: Heves Megyei Katasztrófavédelem