Még júniusban komoly versenytársat kapnak a belvárosi cukrászdák.

Április végén írtunk arról, hogy a Széchenyi utcai édességboltja után új üzletet nyit városunkban a minőségi csokoládékat, bonbonokat gyártó Stühmer Kft. A több mint 150 féle terméket felvonultató tradicionális márkáról érdemes tudni, hogy Csóll Péter élesztette újjá 2006-ban, amikor megvásárolta az egri Stühmer édességboltot és a védjegy tulajdoni jogát. A cégnek – honlapjuk szerint –  jelenleg már 10 saját-, illetve partnerüzlete van Egerben, Gyöngyösön, Budapesten és Debrecenben, valamint a cég székhelyén, Makláron. Utóbbinál a gyártóüzem és márkabolt mellett egy cukrászdát és fagylaltozót is nyitottak. 

Fotó: Egri Sztorik

Végre megvan a nyitási időpont is: június utolsó hétvégéjén (pontosabban június 23-án) megnyílik Eger legújabb cukrászdája, a Stühmer Mintabolt, Cukrászda és Cremeria a Fellner Jakab utca 1. szám alatt, a volt Telekom székház földszintjén – szúrta ki az Egri napok.

A nyitás várhatóan nagy hatással lesz a belvárosi cukrászdák életére, a Stühmer ugyanis mind a nevével, megjelenésével, minőségével és méretével is komoly versenytársnak számít majd. Ezt a versenyt tovább fokozza az elhelyezkedés: az új egységtől egyik irányban kb. 10, másik irányban kb. 60 méter távolságra található egy-egy másik cukrászda.

A cukrászda nyitóhétvégéjén kedvezményekkel várják a vendégeket, az egység ezt követően hétfőtől-vasárnapig 10:00 – 20:00 óra között tart majd nyitva.

EZT OLVASTA MÁR?