Medve barangol Egerszalók környékén

Belföld, Kiemelt

Medvenyomokra bukkantak Egerszalók határában, a nemzeti park munkatársai óvatosságra kérték a lakosságot. 

“A nyomok egyetlen példánytól származtak, méretük és lépéstávolságuk alapján úgy véljük, egy kisebb termetű medvéről van szó” – erősítette meg a hírt az Egri Ügyeknek a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága.

Az egri hírportál kedden számolt be arról, az állat az akácosban húzódó földúton elcammogott a település határáig, átvágott egy méhészet mellett, de a méhkaptárakat nem bántotta, nem foglalkozott velük.

Fotó: Bükki Nemzeti Park Igazgatósága

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága egyeztett a település polgármesterével, valamint a polgárőrséggel is, részletes tájékoztatást adtak a medvével kapcsolatos viselkedésre. Kérték továbbá, hogy az elkövetkező hetekben a külterületen való kutyasétáltatás mindenképpen pórázon történjen, de az lenne a legjobb, ha inkább a település határain belül maradnának ebeikkel a gazdák. A szabadon mozgó kutya ugyanis szagot kapva a sűrűben, cserjésben megülő medvére mozdul rá, azonban mikor szembesül azzal, hogy mekkora ellenséggel van dolga, ijedtében visszamenekülhet a gazdájához, maga után csalva a felbosszantott medvét is.