Októberben újra VINO Kóstoló Ünnep

Belföld, Kiemelt

A sorozat az Egri Borút Egyesület által szervezett hangulatos program, ahol az Egri borvidék ismert borászatai, éttermei, valamint kiváló kézműves termékek jelennek meg.

Az idei Ünnep a Bor és a Zene jegyében telik, amely nem is valósulhatna meg máshol, mint Eger gyönyörű és történelmi belvárosában, a Dobó téren október 2-a és 4-e között – áll a szerkesztőségünkhöz elküldött közleményükben.

A tér kora őszi hangulatában a szervezők szeretnék megmutatni az Egri borvidék ismert borászatait és éttermeit a kóstolni vágyó helyi és az ide látogató vendégek számára.

Idén a programhoz kísérő rendezvényként csatlakozik az Utcazenészek Versenye és a Képzőművészek Utcafesztiválja.

További infókért klikk IDE

Az Egri Borút Egyesületről

Közhasznú, nonprofit civil szervezet, mely 2011-ben alakult az Egri Borvidék településeinek és borászainak összefogásával.  Céljuk, hogy elősegítsék a történelmi borvidékünk kulturális örökségének megóvását, kultúrájának ápolását, valamint hozzájáruljon a térség idegenforgalmának növeléséhez. Kiemelten a gasztronómiával összekapcsolt kulturált borfogyasztás és az Egri Borvidék turisztikai értékeinek, programjainak népszerűsítése. A minőségi bortermelés és a borhoz kapcsolódó művészeti, építészeti és egyéb kulturális értékek megismertetése borvidéki együttműködéssel.