Kiemelkedő sikereket értek el a maklári ugrókötelesek Orlandoban

Belföld, Kiemelt, Sport
Három aranyat, nyolc ezüstöt és két bronzérmet hoztak el az orlando-i világversenyről a kiváló maklári sportolók.

Orlandoban került megrendezésre a World Jump Rope elnevezésű Világverseny, ahol több mint 30 ország csaknem ezer versenyzője vett részt.

A négy napig tartó viadalon korcsoportok és nemek szerinti verseny folyt, amelynek a végén az összes korcsoport eredményeinek összefésülése után a 6 legjobb juthatott be minden versenyszámban a Grand Fináléba.

Összesen öt felnőtt versenyző vett részt ezen a viadalon a makláriak részéről, a többiek egy hónap múlva indulnak a sportág hivatalos világbajnokságára Shanghai-ba.

Beküldött fotó

Az első versenyszám rögtön aranyat hozott a Kovács Réka, Tatár Laura, Krattinger Eszter és Kurtán Adél összeállítású négyesnek, akik 4×30 másodperces csapat gyorsasági számban remekeltek.  A Maklári Bosch Kötélugró Klub másik négy versenyzője hosszú évek óta tartja a világcsúcsot ugyanebben a versenyszámban, ezért a klub elmondhatja magáról, hogy ez az ő számuk.

Beküldött fotó

Az egyéni gyorsasági napon további négy ezüstérmet is begyűjtött a klub. Tatár Laura 3 darab:  30 mp gyorsasági, 3 perc gyorsasági és triplázás számokban, valamint Kovács Réka: 30 mp gyorsasági számban. Ezután a páros duplázás versenyszámban Kovács Réka és Tatár Laura még egy bronzérmet is hozzáadott az addig is szép naphoz.

A harmadik napon a szabadon választott gyakorlatok következtek. Kovács Réka és Krattinger Eszter páros szabadon választott gyakorlattal második és ugyancsak ezüstnek örülhetett Kurtán Adél és Vona Bogi, a számunkra új versenyszámnak számító kínai szabadon választott gyakorlattal. Itt még nem volt vége a napnak hiszen az eredményhirdetés újabb örömöt hozott, mivel Kovács Réka lett a World Jump Rope verseny egyéni összetett bajnoka is.

Beküldött fotó

A negyedik napon érem nem született, viszont öt versenyszámban is beküzdötték magukat a lányok a Grand Fináléba, ahol remekeltek a klub versenyzői.

Beküldött fotó

Rögtön az első versenyszámban aranyéremnek örülhettek a maklári lányok, amit Krattinger Eszter bronzérmet érdemlő fenomenális egyéni szabadon választott gyakorlata követett. Ezután Krattinger Eszter és Kovács Réka páros gyakorlata ért ezüstérmet. Az érmek sorát a kínai Kurtán Adél és Vona Boglárka által bemutatott kínai gyakorlat zárta, amely ugyancsak ezüstérmet hozott a lányoknak.

Beküldött fotó

Összesen három első helyezéssel, nyolc ezüst és két bronzéremmel tértek haza a lányok Maklárra, ezért kijelenthető, hogy fantasztikusan szerepeltek a World Jump Rope versenyen A Maklári Bosch Kötélugró Klub versenyzői.

Két hét múlva indul a nagy esélyesnek számító másik felnőtt csapat Shangaiba a sportág világbajnokságára, ahol is óriási viadal várható a világbajnoki címekért egyéniben és csapatban is.