A Lenkey János Általános iskolában már hagyomány, hogy a karácsony közeledtével ajándékokat gyűjtenek a beteg gyermekeknek.

Nagy mennyiségű játékkal, könyvekkel, ajándékokkal és énekkel lepték meg a Markhot Ferenc Kórházban fekvő kis betegeket a Lenkey János Általános Iskola diákjai – tájékoztatta hírportálunkat az egri kórház sajtóferense.

Szegedi Erzsébet közölte: a fertőtlenítésen átesett adományt a kórház főigazgatója, Dr. Vácity József vette át Bíró Csaba intézményvezetőtől és a diákoktól.

Fotó: Birinyi Zsófia

A Lenkey Általános Iskola kamara kórusa az udvaron karácsonyi dallal kívánt áldott ünnepeket a gyerekeknek és a kórházban fekvő minden betegnek. Az intézmény kórusa karácsonyi dallal köszöntötte a kórház betegeit és munkatársait az intézmény udvarán.

Az idei adománygyűjtés szülői kezdeményezésre indult és először Mikulás napján az 5.a osztályosok lepték meg ajándékokkal a kis betegeket. Az adománygyűjtő akció folytatódott és a Lenkeys diákok több zsák játékot, könyvet, ajándékokat gyűjtöttek a kórházban fekvő beteg gyermekek számára.

Fotó: Birinyi Zsófia