A négyévente megrendezésre kerülő labdarúgó-világbajnokság időszaka valódi kánaán a futball szerelmesei számára. Ezen hónapokban ugyanis a szurkolók izgalmasabbnál izgalmasabb mérkőzéseknek lehetnek szemtanúi, a városokban különböző helyszíneken szerelnek fel kivetítőket, hogy közvetítsék a fontos összecsapásokat, amelyeken a résztvevők közösen izgulhatnak kedvenc csapataik sikeréért. Amennyiben Ön sem szeretne lemaradni a foci vb sorsdöntő meccseiről, fontos, hogy figyelemmel kísérje a közvetítések időpontját!

A labdarúgó világbajnokság mérkőzései egy helyen

A musor.tv online tévéújságának segítségével tudása naprakész lesz az aktuális focimeccsekkel kapcsolatban, hiszen a felületen pár kattintással elérhető a foci vb közvetítés. Oldalunkon keresztül egyszerűen hozzáadhatja Google naptárához a labdarúgó-világbajnokság televíziós műsorait, így telefonja jelezni fog az összecsapások kezdete előtt, és biztosan nem fog lemaradni róluk. Amennyiben mégis ki kell hagynia a várva várt adást, akkor se keseredjen el, a musor.tv platformján ugyanis bármikor visszanézheti az Ön által választott programot. 

Foci VB 2022

A 2022-es labdarúgó-világbajnokság november 20. és december 18. között kerül megrendezésre, melynek Katar biztosít helyszínt. Az Arab-Emírségek országába a világ minden tájáról érkeznek turisták, hogy részt vehessenek a világhírű sporteseményen, és élőben bíztathassák kedvenc csapatukat, az utcák megtelnek focimezbe öltözött rajongókkal, a stadionok pedig szurkolókkal. A fontos összecsapásokat Katar 8 különböző stadionjában bonyolítják le: az Al Bayt Stadion, az Al Thumama Stadion, az Al Janoub Stadion, a Ras Abu Aboud Stadion, az Education City Stadion, a Khalifa International Stadion, és az Al Rayyan Stadion egyaránt otthont adnak a meccseknek, a döntőt pedig a Lusail Stadionban játsszák, mely létesítmény jövőre nyitja meg kapuit. 

Selejtezők

A világhírű sportesemény keretein belül a FIFA-tag nemzeti férfi labdarúgó-válogatottak mérkőznek meg az elismerő kupáért, a versenyben 32 csapat vehet részt. A rendezvénynek otthont adó ország csapata automatikusan megmérettetheti magát, a többi ország viszont selejtezőkön küzd meg a részvétel jogáért, amely alól a címvédő csapat sem jelent kivételt. A selejtezőket a 6 kontinens labdarúgó-szövetségei saját maguknak szervezik, csoportokat sorsolnak, és a több fordulós versenyben elért eredmények alapján rangsort állítanak, ami eldönti, mely országok juthatnak ki a világbajnokságra. A 2022-es labdarúgó világbajnokság selejtezőjén 207 ország vett részt, melyek közül 31 csapatot illetett meg a továbbjutás joga. A rendező Katar mellett idén Németország, Dánia, Brazília, Franciaország, Belgium, Horvátország, Spanyolország, Szerbia, Anglia, Svájc, Hollandia, Argentína, Irán, Dél-Korea, Japán, Szaúd-Arábia, Ecuador, Uruguay, Kanada, Ghána, Szenegál, Portugália, Lengyelország, Tunézia, Marokkó, Kamerun, az Egyesült Államok, Mexikó, Wales, Ausztrália, és Costa Rica mérhetik össze erejüket a világbajnoki címért. 

Sorsolás

A foci vb csoportkörének sorsolását 2022. áprilisában végezték el Dohában, melynek során a 32 csapatot 4 kalapba sorolták be az előző évi FIFA-világranglista alapján. A 4 kalapot további csoportokra osztották, így jött létre 8 csoport, melyek mérkőzéseinek időpontját már tavasszal közzétették. Csoportonként az első két csapat jut tovább a nyolcaddöntőbe, melyek győztesei a negyeddöntőbe kerülnek be, ezt követi az elődöntő, majd a várva várt döntő küzdelem. A világbajnokság bronzmérkőzését az elődöntő két vesztes csapata játssza, melynek tétje a a VB harmadik helye. 


Az izgalmas labdarúgó találkozók mellett a Műsor.tv számos más olyan érdekes csatorna aktuális programjait kínálja, mint az Animal Planet, a Viasat History, vagy a Discovery Channel, így nem csak a focirajongóknak érdemes ellátogatni weboldalunkra.