Most teljeskörű áttekintést adunk a témában.

A padlófűtés modern, rugalmas, energiahatékony és biztonságos technológia, amely jót tesz a bolygónak és a pénztárcánknak egyaránt. Nem hiszi? Mire a cikk végére ér, valószínűleg meggyőződik majd róla, hogy érdemes lehet az Ön otthonában is kipróbálni.

Esztétikum

A helytakarékosság, a költségek és a fenntarthatóság révén a sugárzó padlófűtés számos előnnyel jár. A padló alatt működik, így gyakorlatilag láthatatlan. Ez azt jelenti, hogy a lakásbelső kialakításába nem szól bele, hogy melyik falon van a radiátor. Ennek hála jóval nagyobb kreatív szabadság mellett díszítheti és rendezgetheti bútorait, így a szobák tágasabbak, stílusosak és modernebbek lesznek.

Tóth Tamás a Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség elnöke

Rugalmasság

A padlófűtés bármilyen ingatlantípusba beépíthető, emeleten vagy földszinten, új építéseknél, bővítéseknél, felújításoknál. Telepítse egy helyiségben, vagy az egész házban – a választás az Öné. A sugárzó padlófűtést az Ön igényeihez alkalmazkodik, és nem fordítva. A legtöbb padlótípussal is kompatibilis, beleértve a fát, szőnyeget, csempét, laminált és vinil padlót is – hangsúlyozza Tóth Tamás, a Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség elnöke.

Energiahatékony

A melegvizes sugárzó padlófűtés 25 százalékkal hatékonyabb, mint a radiátorok. Ha a rendszert hőszivattyúval párosítja, az elképesztő, 40 százalékkal magasabb hatékonyságot biztosít. A padlófűtés nagyobb területet fed le, mint a radiátorok, és alacsonyabb hőmérsékleten, de így is hatékonyabban fűti a helyiséget. A helyiség fűtéséhez szükséges energia csökkenése pedig azt jelenti, hogy csökkenni fog a havi számlája.

Fenntartható

Ezzel szépen továbblépünk a következő ponthoz – a sugárzó padlófűtés energiahatékonysága lévén a bolygóval is kíméletesebb. A padlófűtés telepítése segíthet csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást, ezáltal csökkenteni a szénlábnyomot is.

Biztonságos

A radiátorokkal ellentétben a padlófűtéssel nem járnak együtt éles szélek vagy forró pontok, amelyekhez érve a kisgyermekek vagy az idősek megsérülhetnek. Annak ellenére, hogy az alapoktól fűtenek, az alatta fűtött padlókon soha nem lesz túl meleg vagy kényelmetlen járni. Mindazonáltal gondoskodnak arról, hogy a padló még a csempézett helyiségekben is meleget sugározzon, napszaktól függetlenül.

Alacsony karbantartás

Miután telepítette a sugárzó fűtési rendszert, egy intelligens termosztáton keresztül szabályozhatja a hőmérsékletet és akár fűtési ütemtervet is beprogramozhat. Így nem kell manuálisan bekapcsolnia be minden alkalommal, amikor használni szeretné. Az extra nyugalom érdekében sugárzó padlórendszereink élettartamra szóló műszaki támogatással és garanciális védelemmel is rendelkeznek.